Tidligt tirsdag morgen i sidste uge tog Speedline første spadestik til deres nye domicil på Sverigesvej 9. Speedlines stifter John B. Pedersen (th) og sønnen, Jesper B. Pedersen, var med. Pressefoto

Tidligt tirsdag morgen i sidste uge tog Speedline første spadestik til deres nye domicil på Sverigesvej 9. Speedlines stifter John B. Pedersen (th) og sønnen, Jesper B. Pedersen, var med. Pressefoto

Vokseværk: Speedline bygger nyt firmadomicil

Det er bare tre år siden, Speedline på Sverigesvej sidst byggede til. Nu er pladsen igen blevet for trang

Af
Grethe Bo Madsen

Erhverv Et nyt domicil på knap 3600 kvadratmeter står, hvis alt går efter planen, klart til indflytning i slutningen af oktober 2020 for Skanderborg-virksomheden Speedline.

Virksomheden har siden 2007 holdt til på Sverigesvej 19, men selvom man byggede til så sent som i 2016, er pladsen her endnu engang blevet for alt for trang og denne gang rykker Speedline teltpælene op og flytter hele virksomheden inklusiv lager til nummer 9, hvor der er plads til at bygge et helt nyt hovedkvarter med et endnu større showroom, større og bedre værksteder, flere kontorpladser og meget mere lagerplads.

"Vi købte grunden ved siden af Meinertz i november sidste år. Planen var i første omgang at bygge et nyt domicil på 2000 kvadratmeter, men det er blevet tegnet om nogle gange siden, fordi vi i løbet af året har indset, at vi skal bruge endnu mere plads," fortæller Jesper B. Pedersen, der er medejer af Speedline og søn af stifteren, John B. Pedersen.

Stort online salg

Speedline er i dag en af landets største forhandlere af scooter-reservedele og udstyr, og i december sidste år købte virksomheden hjemmesiden cykelshoppen.dk, da virksomheden bag denne gik konkurs.

"Vi tror, flere og flere danskere vil købe cykel på nettet i de kommende år. Vi vil gerne satse endnu mere på vores cykelkunder både lokalt og landsdækkende. Med Cykelshoppen kan vi dele vores forretning op i to, hvor Speedline fortsat handler om scootere og scooterdele, og hvor vores cykelforretningen nu kører over på Cykelshoppen.dk," sagde Jesper B. Pedersen dengang til UgeBladet.

I dag er godt 80 procent af virksomhedens salg online.

"Jeg plejer at sige, at vi er en webshop med butik. Vi har desværre ikke mulighed for at kunne vise samtlige 20.000 varenumre i butikken," understreger han, der banede sin egen vej ind i Speedline i 2001, da han for sjov lavede den første hjemmeside til butikken sammen med en kammerat.

"Jeg har været med lige siden. Og det er jo helt vildt, hvilken udvikling der er sket online. Dengang kunne man ikke købe varer via hjemmesiden. Man kunne sende links eller varenumre og så blev varerne sendt ud pr. efterkrav bagefter. Det var vildt avanceret og langsommeligt i 2001," griner han.

Publiceret 16 December 2019 15:00