Ejvind Koch, t.v., er både ven og mentor for Mohamad Eissa, der nu driver 'Den syriske skrædder' på 2. år. Foto: Anette Bonde.

Ejvind Koch, t.v., er både ven og mentor for Mohamad Eissa, der nu driver 'Den syriske skrædder' på 2. år. Foto: Anette Bonde.

'Den syriske skrædder' får hjælp af 'En Ejvind'

God hjælp til iværksættere fra egenvirksomhed.nu

Af
Anette Bonde

"Iværksætterhuset burde have en Ejvind".

Sådan lød det fra Mohamad Eissa, "Den syriske skrædder", da lederen af iværksætterhuset på Karen Blixens Boulevard i Brabrand spurgte til hans virksomhed, 'Den syriske Skrædder'.

"Ja, alle burde ha' en Ejvind", lød hendes svar.

For Mohamad Eissa er Ejvind Koch både en sand ven og en uundværlig mentor for hans virksomhed. Ejvind Koch er ikke erhvervsmand, men har får sparring fra organisationen egenvirksomhed.nu til at hjælpe Mohamad Eissa.

Leder efter nye lokaler

Mohamad Eissa blev udlært som skrædder for 21 år siden. I Aleppo i Syrien havde han fået skabt et stort skrædderi med 20 ansatte, men butikken blev bombet under krigen og han flygtede i 2014 til Danmark sammen med sin familie.

Mohamad Eissa bor nu i Skanderborg sammen med sin kone og deres tre børn. Her kom de i kontakt med frivillige i Dansk Flygtningehjælp, og det var også herigennem de mødte Ejvind Koch. Deres nye venner skaffede ham en symaskine, og sådan startede han.

'Den syriske skrædder' har nu eksisteret i snart to år, og den kører fint. Mohamad Eissa har nydt godt af Iværksætterhuset og egenvirksomhed.nu. Det går så godt, at han nu leder efter nye og større lokaler, hvor han også vil ansætte medarbejdere.

I dag har han kunder over hele landet, og på Facebook har han over 7000 følger. 'Den syriske skrædder' laver både reparationer og syr nyt tøj.

Hjælp til erhvervsdelen

Ejvind Koch hjælper Mohamad Eissa med IT, det vil sige hjemmeside, Facebook, mail etc. Han er tidligere journalist, så hans færdigheder til skrift og tale er i top. Det kniber mere med hans viden om det administrative og ordninger, der hører erhvervsdelen til.

"Til alt held stødte jeg på egenvirksomhed.nu, hvor jeg kan spørge om det, jeg ikke selv ved," smiler Ejvind Koch.

Hvis man har lyst til at være mentor for en virksomhed, kan man således bare give sig i kast med opgaven, siger han.

"Det er en stor tilfredsstillelse at kunne hjælpe et andet menneske."

Publiceret 11 December 2019 11:30