Handicapsvømning er offer for sparerunde

Der bør dog kunne findes en løsning, mener Socialudvalgsformand Anders Rosenstand Laugesen (V)

Af
Claus Sonne

Besparelser Siden 1998 har Ulla Dahl Andersen fra Skanderborg, med nogle få indlagte pauser, deltaget i handicapsvømning i Skanderborg Svømmehal. Nu bliver tilbuddet nedlagt som et led i den sparerunde, byrødderne har vedtaget. Og Ulla Dahl Andersen er fortørnet over prioriteringen - og har klaget til Skanderborg Kommune, der sparer cirka 450.000 kr. ved at nedlægge svømningen.

"Vi er 42 brugere af tilbuddet, der har underskrevet en klage. De håndører (450.000 kr., red) må I nemt kunne finde, så også vi får noget for vores skattekroner," står der i klagen.

Ulla Dahl Andersen understreger, at hun ikke kan bruge de øvrige 'bassintilbud' i Skanderborg til noget.

"Jeg er ikke i stand til at være i vandet i svømmehallen sammen med 100-200 andre svømmere, fx børn der hopper i vandet ved siden af mig. Og bassinet på Sølund er så lille, at man ikke kan svømme, fordi man står som sild i en tønde. Så kære byrødder, I må ganske enkelt ikke spare den ene time handicapsvømning, der er tilbage, væk," lyder det fra Ulla Dahl Andersen.

Finde nye løsninger

Anders Rosenstand Laugesen (V) siger, at han er helt på det rene med, at der er borgere, der har glæde af tilbuddet om handicapsvømning.

"De fleste reduktioner, vi har lavet i forbindelse med sparerunden, har negative konsekvenser," konstaterer Laugesen og fortsætter:

"Jeg har været i kontakt med vores forvaltning, der mener, at det er muligt at finde penge i en anden kasse til, at tilbuddet kan fortsætte. Foreløbig har jeg bedt forvaltningen om at give Socialudvalget en orientering om, hvordan vi helt konkret griber det her an."

Ulla Dahl Andersen håber på en hurtig løsning, så svømmeholdet igen kan hoppe i vandet i Skanderborg Svømmehal i begyndelsen af januar 2020.

"Men foreløbig har vi ikke fået nogen form for information, ud over at det nuværende tilbud stopper," siger hun.

Publiceret 07 December 2019 09:18