VIDEO: Ny rideklub:

Ponyer har overtaget grisestalden

Lykkesholms Pony Rideklub sætter det sociale samvær i front

Af
Michael Wulff

SKÅRUP Der hersker en ro, men samtidig en intens stemning, da en flok unge ryttere er ved at gøre deres ponyer klar i stalden på Lykkesholms Pony Rideklub ved Skårup nær Skanderborg Sø.

Yosef står ved den 25 år gamle og særdeles erfarne pony Sol. Han får sin mor Viola til at hjælpe med sadlen, men seletøjet henter han selv inde i rytternes rum.

”Hvis en gammel hest lægger ørerne tilbage, så betyder det, at den gerne vil have fred,” siger Yosef, der er kommet fra Stilling for at ride. Det har han kun gjort siden oktober, men han sidder allerede sikkert i sadlen.

Pony og rytter

I efteråret 2019 er denne nye rideklub skudt frem på gården Lykkesholm på Ellelausvej 11, Skanderborg. Her vægtes samarbejdet pony/rytter højt.

”Det er en af ideerne, at de unge ikke bare skal sidde op, men have social omgang med ponyerne. Derfor bruger vi altid de første 20 minutter på staldgangen,” fortæller rideklubbens indehaver Janni Storgaard.

Hun bor på Lykkesholm med manden Henrik, der driver landbruget på gården, og deres tre børn Maiken, Maja og Leon på henholdsvis 15, 12 og 10 år.

Janni kommer oprindeligt fra Frederikshavn, og inden hun mødte Henrik, sad hun selv i sadlen eller underviste andre i ridningens kunst.

'Ponymødrene'

”Vi havde grise i denne stald frem til jul sidste år, og i sommer fjernede vi gyllekanalerne og har nu indrettet stalden til de 14 ponyer, som vi foreløbig har.”

”Ved du, hvor Sols mor er henne,” vil Yosef gerne vide, da han spørger Janni, som lige har kigget til kaninen Albert nede bag i stalden. Den var nu gået en tur. Kattekillinger sover trygt i huler i halmen, som shetlandsponyen Duchesse spiser af. Ren hygge.

”At vi har 'ponymødre' eller fædre med herude betyder meget. De giver gerne en hånd med,” siger hun, mens en trillebør bliver kørt afsted til møddingen af netop en mor.

Publiceret 04 December 2019 18:00