Formand Bibi Kasten (t.v.) med bestyrelsesmedlemmer af Selvhjælp Skanderborg i baggrunden modtager prisen af Johannes Østergaard Jørgensen, formand for Skanderborg Kommunes Handicapråd. Foto: Anette Bonde.

Formand Bibi Kasten (t.v.) med bestyrelsesmedlemmer af Selvhjælp Skanderborg i baggrunden modtager prisen af Johannes Østergaard Jørgensen, formand for Skanderborg Kommunes Handicapråd. Foto: Anette Bonde.

Selvhjælp Skanderborg får Handicapprisen 2019

Ved en højtidelighed i Medborgerhuset i Skanderborg modtog Selvhjælp Skanderborg årets Handicappris

Af
Anette Bonde

anerkendelse Et enigt handicapråd stod bag tildelingen af årets Handicappris til Selvhjælp Skanderborg. Det fortalte formand for handicaprådet Johannes Østergaard Jørgensen i forbindelse med uddelingen tirsdag 3. december i Medborgerhuset i Skanderborg. Det er Medborgerhuset, der er mødested for de 20 grupper og 36 frivillige i Selvhjælp Skanderborg.

Anerkendelse

Efter en kort tale overrakte Johannes Østergaard Jørgensen handicapprisens diplom samt en kogekedel til kaffebrygning og en kurv med lækkerier til brugerne og de frivillige i Selvhjælp Skanderborg. Med prisen følger også 5000 kroner.

På diplomet står skrevet, at handicaprådet gerne vil anerkende og støtte Selvhjælp Skanderborgs store arbejde, der hjælper børn, unge og voksne borgere til at finde og genfinde håbet og troen på fremtiden på trods af svære og tunge udfordringer.

"Via det frivillige sociale netværk og fællesskabet i selvhjælpsgrupperne får borgerne styrke og overskud, så de bedre selv og i fællesskab kan takle de udfordringer, som hverdagen og livet bringer."

Tak for anerkendelse

Netop anerkendelsen er vigtig i det frivillige arbejde, sagde Bibi Kasten, formand for Selvhjælp Skanderborg, i sin takketale.

"Tak for prisen, som vi modtager med glæde og stolthed. Det betyder meget for os at få anerkendelse fra jer."

Hun nævnte, at Selvhjælp Skanderborg i samarbejde med den lokale præst startede med to-tre grupper for børn, der havde mistet.

"Anerkendelse hører sammen med frivillighed. Når man tager sig af mennesker, der er et sted i deres liv, hvor det ikke er så nemt, betyder anerkendelse rigtig meget."

Hun pegede også på, at det personlige netværk med familie og venner ikke altid står bi, når problemerne hober sig op.

"Så betyder fællesskab og engagement fra de frivillige rigtig meget."

Som nævnt mødes grupperne og de frivillige i Medborgerhuset. Bibi Kasten nævnte i sin tale, at man er ved at vokse ud af lokalerne, og der arbejdes på at finde en løsning. I øjeblikket benyttes lokalerne i løbet af en uge af hele 140 mennesker fordelt på de 20 grupper.

Publiceret 04 December 2019 16:07