Greenways.dk vil mere end den klassiske turisme. Arkivfoto

Greenways.dk vil mere end den klassiske turisme. Arkivfoto

Greenways: De grønne oplevelser skal dyrkes

Greenways.dk skal være samlingssted og udviklingskontor for alle de grønne og bæredygtige aktører

Turisme Turistforeningen Søhøjlandet bliver til Foreningen Søhøjlandet, og Greenways.dk erstatter VisitSkanderborg som brandet bag foreningens aktiviteter.

Det besluttede foreningens medlemmer, da de 27. november var samlet til 2. ekstraordinære generalforsamling på Himmelbjerggården i Ry.

I de nye vedtægter kan man læse, at formålet med den nye forening er at udvikle grønne/bæredygtige natur-, kultur og madoplevelser, at øge kendskabet til områdets unikke fortælling – herunder bidrage til brandingen af det samlede Søhøjland - og at understøtte aktørerne og oplevelseserhvervene i Søhøjlandet.

Meget mere end turisme

"Ved at tage ordet "turist" ud af foreningens navn vil vi sikre, at vi fremover kan arbejde meget bredt med grønne oplevelser og ikke kun se på den klassiske turisme. Vi vil tilbyde netværk og ydelser til alle, der opfatter sig som en del af Søhøjlands-brandet, og vi vil bidrage til, at der hele tiden sker en positiv udvikling af området," siger formand Kristina Ceravolo, som håber, at rigtig mange af medlemmerne vil følge med over i den nye forening.

"VisitSkanderborg bliver nedlagt i og med, at Skanderborg Kommune har indgået resultatkontrakt med VisitAarhus. I Greenways.dk vil vi sikre, at den lokale forankring bevares, og at vi holder et højt tempo i udviklingen af nye oplevelser," siger hun.

Lokale forankring er vigtigt

Hun understreger, at Greenways.dk allerede har en god dialog med VisitAarhus, som fremover bl.a. skal markedsføre turismen ude på markederne, og at Greenways.dk har indgået kontrakter med de første aktører om konsulentydelser.

Greenways.dk vil have øje for det bæredygtige i alle projekter og bruge FN’s verdensmål som sit globale kompas. Og det ligger jo helt i tidens ånd og krav.

"Vi følger nøje med i udviklingen i bl.a. Horesta, som arbejder med SusDANEability, og vi vil være dygtige til at hjælpe med certificeringer indenfor f.eks. bæredygtighed og økologi. Vi lever i et område, hvor vi sætter stor pris på naturen og ved, at vi skal være meget bevidste om vores eget forbrug og de store forandringer. Derfor er der naturligt, at vi tager afsæt i vores grønne Søhøjlands-DNA, når vi udvikler nye oplevelser, events og aktiviteter," siger Marianne Purup, der kommer til at udgøre Greenways.dk sammen med Mia Bay og Villy Juul Larsen.

12. december byder Foreningen Søhøjlandet velkommen inden for på Himmelbjerggården i Ry, hvor der bliver sagt farvel til VisitSkanderborg og goddag til Greenways.dk.

cns

Publiceret 04 December 2019 14:00