Mange timer i øvelokalet blev endelig belønnet fuldt ud, da Skanderborg Brass Band blev nummer et ved DM . Pressefoto

Mange timer i øvelokalet blev endelig belønnet fuldt ud, da Skanderborg Brass Band blev nummer et ved DM . Pressefoto

Endelig Danmarksmestre:

Skanderborg Brass Band løb med guldet

Efter syv 2.-pladser nåede bandet helt til tops i Aarhus Musikhus

skanderborg Efter gentagne gange - helt præcist syv - på andenpladsen, lykkedes det omsider at få den vekslet til en førsteplads, da Skanderborg Brass Band i forrige weekend blev vinder af DM.

Mesterskabet foregik i Symfonisk Sal i Aarhus Musikhus, hvor 20 bands stillede op til en weekend i musikkens tegn, og Østjylland med fem bands var stærkt repræsenteret.

Pligtstykket som alle i 1. division skulle igennem til den første del af konkurrencen, var en klassiker inden for musikgenren, der gjorde brug af rigtig meget slagtøj - hvilket betød, at bandets tre slagtøjsspillere kom på ekstra hårdt arbejde.

Dagen efter skulle alle bands fremføre et stykke, man selv havde valgt. Her havde Skanderborg valgt et ret nyt og effektfuldt stykke af komponisten Howard Lorriman. Det blev fremført perfekt, og dommerpanelet belønnede bandet med flotte ord og høj pointscore.

"Skanderborg Brass Band er fantastisk glade for den opbakning, de mærker fra hele byen både ved koncerter og i interessen, når det stilles op til DM. Det er den bedste belønning, der kan fås for de mange timer i øvelokalet," skriver de i en pressemeddelelse.

jesl

Publiceret 18 November 2019 10:00