22. januar 2020 kommer Niels Hausgaard til Kulturhuset Skanderborg med sit nye show. Allerede nu er der udsolgt, men billethajer forsøger at sælge billetter til overpriser. Pressefoto

22. januar 2020 kommer Niels Hausgaard til Kulturhuset Skanderborg med sit nye show. Allerede nu er der udsolgt, men billethajer forsøger at sælge billetter til overpriser. Pressefoto

Pas på: Billethajer sælger Hausgaard-billetter til vilde overpriser

Niels Hausgaards manager ude med advarsel: Brug kun portalerne på Hausgaards website

skanderborg Kort tid efter, billetterne blev sat til salg til Niels Hausgaards kommende turné, kunne flere koncertsteder melde alt udsolgt. Alene på første salgsdag blev der solgt 45.000 billetter, og den succes har lokket billethajerne på banen.

"Vi må desværre konstatere, at svindelfirmaerne ikke kun går efter de store, udenlandske artister. I Danmark er Niels Hausgaard så hot et navn, at der åbenbart også her er penge at tjene for firmaer som Viagogo," siger Frank Panduro, der er manager for den populære nordjyde.

Han har de seneste dage oplevet, at billetter er blevet solgt til overpriser på op til 270 procent - ovenikøbet til koncerter, hvor der har været ledige pladser til normal pris.

Som eksempel kan man købe billetter på Viagogo til 2270 kr, som normalt koster 395 kr. plus billetgebyr.

"Også til koncerter, der er helt udsolgt, ser vi billetter til salg. Det er ren svindel," konstaterer Frank Panduro.

Han har derfor et helt kontant råd til alle: Køb kun billetter gennem de portaler, der fremgår af kunstnerens hjemmeside - i dette tilfælde altså www.nielshausgaard.dk

"Her kan man også følge med, når der bliver sat ekstra koncerter ind i turneen. Og man kan naturligvis ikke komme ind til koncerten på en falsk billet, selvom man har betalt overpris til nogle svindlere," understreger han.

EU træder i karakter. men…

Advarslen mod billethajerne kommer samtidig med, at EU har vedtaget nye regler, der gør det vanskeligere for internationale billetdistributører at gennemsøge medlemsstaternes nationale markeder for attraktive billetter og derefter sælge dem til overpris.

Derved supplerer de nye EU-regler den danske lovgivning, som forbyder ethvert salg af billetter til kultur- og idrætsbegivenheder til overpris.

De nye regler forbyder billetformidlere at videresælge billetter til kultur- og idrætsarrangementer, som er erhvervet med hjælp fra computersoftware - såkaldte billetrobotter - der lader køberen omgå billetportalers eventuelle regler om, hvor mange billetter man må købe per person.

Initiativet er en del af en omfattende modernisering af en række centrale regler, der skal sikre forbrugerne bedre beskyttelse, fremgår det af en pressemeddelelse fra Kulturministeriet.

"Det er selvfølgelig alle tiders, at EU nu prøver at komme billethajerne til livs, men jeg kan frygte, at det ikke har den store virkning. Så mit råd er stadigvæk kun at bruge hjemmesidens portaler. Det er den sikre vej," mener Frank Panduro.

bo

Publiceret 15 November 2019 19:00