Chefkonditor Brian Brøchner har modtaget konditorbranchens største hæder. Han har i 14 år tryllet med desserter på Restaurant Lillering Skov. Foto: Sonne

Chefkonditor Brian Brøchner har modtaget konditorbranchens største hæder. Han har i 14 år tryllet med desserter på Restaurant Lillering Skov. Foto: Sonne

Stjernekonditor:

Pludselig ved alle hvad en glace er...

Konditor Brian Brøchner har i 14 år pleaset den søde tand på Restaurant Lillering Skov

Af
Claus Sonne

Lillering I både 2017 og 2018 blev Brian Brøchner 'storhædret' af sine konditorkollegaer. Først med Saint Honoré-medaljen, konditorernes største hæderbevisning, og dernæst med 'Den gyldne rose'.

I 2019 er der ikke faldet noget af til Brøchner, der til daglig er chefkonditor på Restaurant Lillering Skov, der også leverer mad til Restaurant Gammel Høver og Restaurant Venge Kloster. Men det lever han fint med.

Jeg finder primært min inspiration til nye retter i udlandet, hvor man typisk er foran os her i Danmark

Er det et ekstra pres, når man hædres to gange på så kort tid?

"Det synes jeg ikke. Tværtimod så holder det mig i gang. Vi har fået et vist renommé i forhold til vores søde sager, så det er vigtigt, at både jeg og de øvrige ansatte holder niveauet," konstaterer Brian Brøchner, der også giver en hånd med i restaurantens køkken, hvis vagtplan han også har ansvaret for.

"Hvis jeg enten skulle lave bryllupskager eller brød hver dag, så ville jeg kede mig," siger den 44-årige far til fire og Harlev-bo, der har været tilknyttet Restaurant Lillering Skov i 14 år.

Travlhed i køkkenet. Restaurant Lillering Skov er så populær en arbejdsplads, at elever kører så langt som fra Aalborg. Foto: Sonne

Travlhed i køkkenet. Restaurant Lillering Skov er så populær en arbejdsplads, at elever kører så langt som fra Aalborg. Foto: Sonne

TV-program gør en forskel

De seneste år har TV-programmet 'Den store bagedyst' haft masser af seere, og Brian Brøchner kan godt mærke, at der er kommet større fokus på konditorfaget.

"Pludselig ved alle, hvad en glace er, men som sådan mærker vi det ikke i køkkenet, hvor vi både laver klassikere og nye ting," forklarer han.

Hvad er konditor-hot lige nu?

"Hmmm... Der har været en bølge med såkaldt broken gel, men den er ved at dø ud. Før det lavede vi mange frugter, fx æbler og citroner, der lignede frugter, men var desserter. Så nu må vi se, hvad det næste bliver. Jeg finder primært min inspiration til nye retter i udlandet, hvor man typisk er foran os her i Danmark."

Men så mange smage er der vel heller ikke?

"Måske ikke. Men man kan kommer langt med at tage fx en kendt kage og skille smagene ad for så at sætte dem sammen på en anden måde, hvor smagen, og det er vigtigt, stadig er genkendelig."

Har du selv en yndlingsdessert?

"Jeg kan godt li' noget med citron, noget syrligt. Og så foretrækker jeg is frem for en dessertkage."

Denne drøm af passionsfrugt og kokos ramte UgeBladets redaktion - og overlevede ikke.. Foto: Sonne

Denne drøm af passionsfrugt og kokos ramte UgeBladets redaktion - og overlevede ikke.. Foto: Sonne

Publiceret 13 November 2019 19:00