Morten Friis og Uffe Savery fortæller fredag 15. november kl. 20 historien om Safri Duo - en af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde - i Kulturhuset i Skanderborg. Pressefoto

Morten Friis og Uffe Savery fortæller fredag 15. november kl. 20 historien om Safri Duo - en af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde - i Kulturhuset i Skanderborg. Pressefoto

Vind billetter til hårdtslående duo: Safri Duo optræder i Kulturhuset

UgeBladet sætter fem gange to billetter på højkant til koncerten fredag aften med Safri Duo

Af
Grethe Bo Madsen

Safri Duo, der i 2000 brød gennem lydmuren med verdenhittet 'Played-A-Live', gæster fredag aften kl. 20 Kulturhuset i Skanderborg.

Nu har du muligheden for at vinde to billetter til koncerten. UgeBladet sætter nemlig 5 x 2 billetter på højkant i en konkurrence, så fem af vores læsere kan opleve den trommende duo sammen med en ledsager.

Koncerten har titlen 'Episode I + II', og undervejs fortæller mændende bag, Morten Friis og Uffe Savery, historien om Safri Duo, en af Danmarks største musikeksportsucceser nogensinde.

Første danske modtagere af MTV-Award

Safri Duo er et af de få bands (hvis ikke det eneste) i verden, der har haft en lige stor succes på både den klassiske såvel som den rytmiske musikscene. Siden 1988 er det blevet til cirka 1000 koncerter i de største klassiske koncertsale verden over og cirka 1000 koncerter og TV-live-optrædener på popscenen - også i hele verden.

Safri Duo har været jorden rundt adskillige gange, og musikken bærer selvfølgelig præg af de mange musikalske kulturer, de er kommet tæt på.

Efter 'Played-A-Live' fulgte andre hits som 'Sambadagio', 'Baya-Baya' og 'Sweet Freedom'. Singlerne kom på ca. 40 millioner compilations, solgte 4,5 millioner eksemplarer og albummet gik som varmt brød i hele Europa, Sydamerika og i Asien med 1,5 millioner solgte cd’er.

Som de første danskere nogensinde modtog Safri Duo en MTV-Award og den prestigefulgte tyske Echo Award, blandt mange andre priser. Den dag i dag får Safri Duo’s musik mange dansegulve verden over til at gå amok.

Hør historien

Med anekdoter og fortællinger får publikum mulighed for at høre om Safri Duos unikke historier og bedrifter. Har man ikke hørt Safri Duo spille klassisk musik, får man muligheden her.

Safri Duo består af de konservatorieuddannede musikere Uffe Savery og Morten Friis. Safri er en sammensmeltning af efternavnene, for Morten og Uffe har altid fået at vide, at de er som siamesiske tvillinger. Og så har Safri desuden både noget med musikalsk krydderi (safran) og en Safari at gøre.

I dag helliger Morten Friis sig livet som komponist, producer og musiker. Nogen gange griber han også taktstokken som dirigent.

Uffe Savery har siden 2010 været musikchef for symfoniorkestret Copenhagen Phil, det første symfoniorkester i verden der lavede de kendte flash-mobs på hovedbanegården og i metroen. Den 1. august 2019 tiltrådte han posten som rektor på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.

Vil du deltage i konkurrencen...

Hvis du vil være en af de heldige fem, der hver vinder to billetter til koncerten på fredag, skal du sende os en mail til redaktion@uge-bladet.dk og skrive, hvem du vil tage med, hvis du er den heldige vinder.

Vi trækker de fem vindere blandt samtlige deltagere i konkurrencen i morgen torsdag 14. november kl. 16.

Publiceret 13 November 2019 10:00