Forældre og børn fra Columbusskolen mødte massivt op ved det seneste byrådsmøde for at protestere over flytning af skolen. Foto: Grethe Bo Madsen

Forældre og børn fra Columbusskolen mødte massivt op ved det seneste byrådsmøde for at protestere over flytning af skolen. Foto: Grethe Bo Madsen

Bekymrede forældre:

Vi kæmper en kamp, der er værd at kæmpe

Forældre til elever på Columbusskolen afleverde torsdag 357 protest-underskrifter til Undervisnings- og Børneudvalget

Af
Grethe Bo Madsen

Forældre til elever på Columbusskolen, der skal rykke til en ny og endnu ukendt matrikel til august 2021, afleverede torsdag i sidste uge 357 underskrifter mod skoleflytningen til politikerne i Undervisnings- og Børneudvalget.

"Jeg synes, det er mega-flot med så mange underskrifter, og i skrivende stund er vi næsten på 450. Det bevidner jo også, at det berøre mange mennesker, at vi har ret i det, vi siger, og at vi kæmper en kamp der er værd at kæmpe," konstaterer Kirstine Bøgeskov, der er mor til en dreng på skolen og initiativtager til underskriftsindsamlingen.

Udvalg fik tørt på

"Folk er enige med os i, at byrådet simpelthen har taget en utrolig dårlig beslutning på vores børns vegne. Jeg tror heller ikke, at byrådet har overvejet, hvor mange penge det kommer til at koste at lave Columbus skolen om. Den nye skolebygning er jo bygget specielt til vores børn, og hele processen med at forvandle skolen til en børnehave vil koste det hvide ud af øjnene," mener hun.

Der er stor enighed om, at den proces ikke har været køn. Det må vi lægge os fladt ned og erkende

Kirstine Bøgeskov er godt tilfreds med, at Skovbyskolens bestyrelse, der også repræsenterer Columbusskolen, fik talt forældres og elevers sag, da de torsdag fik foretræde for udvalget.

"Skolebestyrelsen og vores skoleleder gjorde det rigtig godt. Jeg tror bestemt, at udvalget fik tørt på og det med rette," siger hun.

"Lægger os fladt ned"

Udvalgsformand Trine Frengler (S) bekræfter, at skolebestyrelsen var klædt godt på til foretrædet.

"Vi måtte lægge øre til deres frustration og vrede, og det er helt reelt. Der er stor enighed om, at den proces ikke har været køn. Det må vi lægge os fladt ned og erkende," konstaterer hun og lover, at udvalget vil lægge sig i selen for, at processen fremadrettede bliver så åben og ordentlig som mulig.

"Vi vil bede administrationen om hurtigt at finde en afklaring på, hvor skolen skal ligge i fremtiden, så vi får en afklaring og forhåbentlig også ro på, så vi kan komme videre i processen og skabe den bedste mulige skole for eleverne i samarbejde med Columbusskolen," siger Trine Frengler, der håber at have en afklaring på den fysiske placering klar til udvalgets møde i starten af december.

Vil besøge skolen

Undervisnings- og Børneudvalget vedtog i forbindelse med foretrædet at besøge Columbusskolen som en del af en planlagt rundtur til skoler og landsbyordninger. Det møde ser Kirstine Bøgeskov frem til.

"Så får vi forældre endnu en chance for at blive hørt og vise dem, at de begår en kæmpe fejl. Vi mangler en dato for besøget på Columbusskolen, og vi håber selvfølgelig, at så mange fra udvalget og byrådet kommer - også borgemesteren. Med den viden, der er bragt i spil nu, må der komme en genovervejelse. Det håber vi på," understreger Kirstine Bøgeskov.

Publiceret 12 November 2019 18:30