Mari-Ann Togsverd, skoleleder på Niels Ebbesen Skolen, overlader 15. november ledelsen af skolen til forældrene. Arkivfoto

Mari-Ann Togsverd, skoleleder på Niels Ebbesen Skolen, overlader 15. november ledelsen af skolen til forældrene. Arkivfoto

Forældre overtager skole - dog kun en enkelt dag

Niels Ebbesen Skolen trækker på forældrene, når der skal snakkes visioner

Skanderborg Fredag 15. november møder skolens godt 700 eleverne ind til undervisning på Niels Ebbesen Skolen, som de plejer.

Ganske vist har de været til skolefest aftenen før, og de er måske lidt mere trætte, end på en normal fredag.

Men det, der er helt særligt ved denne dag er, at det ikke er deres lærere og pædagoger, de møder ind hos på skolen. Det er deres egne eller klassekammeraters forældre, der tager imod i klasserummet eller ude på andre lokaliteter - alt efter, hvad programmet for dagen byder på.

Anledningen til forældreovertagelsen er, at Niels Ebbesen Skolen afvikler en 'store visionsdag' for skolens medarbejdere, skolebestyrelse, elevråd og ledelse i skoletiden.

Mens eleverne bliver undervist af forældrene vil skolens formelle fora drøfte god, ønsket og virksom praksis, der afspejler den retning, som skolen ønsker at sætte med sin vision. Det er første gang, at skoletiden ’overtages’ på den måde for at give plads til at kunne udføre en visionsdag, med fokus på skolens fremtid.

"Vi er stolte af, at skolens forældre bakker så massivt op om ideen med forældreovertagelse. Det bliver en anderledes skoledag for både elever og forældre og yderst givtigt, at vi i skolens formelle fora kan afsætte en helt dag til udvikling og samskabelse," siger formand for skolebestyrelsen Charlotte Kirk Elkjær.

Eleverne glæder sig også siger elevrådsformand Nikolaj Juhl Nielsen, 8.E

"En anderledes skoledag er altid sjovt, og vi glæder os til at opleve, hvad forældrene har fundet på," lyder det.

Publiceret 11 November 2019 16:00