Thomas Ousager er nu indehaver af 1 stk. Danish Music Award, nemlig i kategorien 'børnejazz'. Pressefoto

Thomas Ousager er nu indehaver af 1 stk. Danish Music Award, nemlig i kategorien 'børnejazz'. Pressefoto

Ry-musiker løb med en Danish Music Award

Thomas Ousager & band henviste Haletudserne til andenpladsen

Thomas Ousager fra Ry er nu indehaver af 1 stk. Danish Music Award, nemlig i kategorien 'børnejazz'.

Prisen blev uddelt på Dokk1 i Århus efter en konkurrence mellem de to nominerede bands Haletudserne fra Odense og Thomas Ousager med sit tremands-orkester og deres show Trommerum Express.

Det er en komité nedsat af Aarhus jazzfestival, Jazz i trekanten og København Jazzfestival, der indstiller de nominerede til prisen.

Trommerum Express er en musikalsk rejse rundt i verden, hvor vi introduceres til alskens eksotiske og spetakulære slagstøjsinstrumenter tilsat en god portion humor og involvering af publikum. Der danses lokale rytmer og trin og lydene afspejler den verdensdel, vi befinder os i.

Gonger fra Kina, conga-rytmer fra Cuba og pandeiro fra Brasilien er bare nogle af de instrumenter, vi møder på den musikalske rejse. Et medrivende show, der altså nu har udløst en Danish Music Award Jazz til Thomas Ousager.

Også Aarhus Jazzorkester har indledt et samarbejde med Thomas Ousager, hvor han med med showet Træd ind i et Big Band, tager børnene med på opdagelse i et Big Band og introducerer dem for instrumenterne på hans egen finurlige facon. En måde at tage jazzmusik ned i børnehøjde, som har vakt opsigt og anerkendelse i branchen. De sidste to år har showet været en fast del af årshjulet i regi af Aarhus Jazzorkester. Thomas Ousager hører privat til i Ry, hvor de lokale børn og unge kan nyde godt af hans evner da han pr. 1. december åbner for tilmelding til musikskole i byen.

Meningen er, at byens institutioner kan benytte ham til rytmik og musik i formiddagstimerne, hvor det ellers er svært at skaffe musik- og rytmiklærere, men for Thomas er det et fuldtidsjob, for når han ikke underviser, spiller han selv i forskellige bands og jazzorkestre som percussionist.

cns

Fakta om Børnejazzprisen

Børnejazzprisen er blevet uddelt siden 2011 og uddeles årligt i forbindelse med Danish Music Awards Jazz. Prisen er indstiftet for at anerkende de musikere og ensembler, der gør en ekstra indsats for at fange børn og unges interesse for jazz. Børnejazzprisen tager ikke udgangspunkt i en pladeudgivelse, men i det samlede output fra musikerne. Prisuddelingen af Børnejazzprisen, der som nævnt er en del af Danish Music Awards Jazz, har siden 2012 været afviklet som et særskilt arrangement, og i år uddeles prisen i Aarhus. De øvrige fem DMA-statuetter uddeles til Danish Music Awards Jazz d. 18. november 2019 i Bremen Teater, København

Publiceret 04 November 2019 12:10