Udvalgsformand Trine Frengler understreger, at skoleflytningen ikke er en serviceforringelse. Arkivfoto

Udvalgsformand Trine Frengler understreger, at skoleflytningen ikke er en serviceforringelse. Arkivfoto

Håber på en hurtig løsning for Columbusskolen

Udvalgsformand understreger, at flytning af Columbusskolen ikke er en serviceforringelse

Af
Grethe Bo Madsen

skoleflytning "Jeg skulle være lavet af stål, hvis det ikke gjorde indtryk på mig, med de mange forældre og børn fra Columbusskolen, der mødte op på Fælleden. Jeg ved, nyheden om, at Columbusskolen skal flytte, har givet anledning til chok, undring og modløshed hos børn, forældre og lærere. Jeg forstår til fulde deres frustration."

Der er ikke tale om en serviceforringelse i forbindelse med flytningen. Vores ambition er at skabe det samme gode skoletilbud tættere på Skanderborg som det, der i dag er i Skovby.

Sådan lyder det fra Undervisnings- og Børneudvalgets formand, Trine Frengler (S) dagen efter vedtagelsen af budgettet for de kommende år, hvor hun stod ansigt til ansigt med et halvt hundrede børn og forældre fra Columbusskolen.

Samtidig vil hun dog også gerne understrege, at flytningen er et nødvendigt tiltag for at undgå at komme i en situation, hvor det er nødvendigt at skære i kvaliteten.

"Der er ikke tale om en serviceforringelse i forbindelse med flytningen. Vores ambition er at skabe det samme gode skoletilbud tættere på Skanderborg som det, der i dag er i Skovby. Skoleflytningen er et tiltag der netop skal sikre, at vi ikke kommer i en situation, hvor det koster pædagoger eller lærere," forklarer hun.

Øvelsen kommer ikke kun til at foregå i Skovby. Over hele kommunen skal Undervisnings- og Børneudvalget i gang med at bygningsoptimere som en nødvendig forudsætning for at kunne bevare kvalitet af skoletilbuddene.

"Det er klart, at når forældre og medarbejdere bliver usikre, så smitter det af på børnene. derfor er det mit inderlige håb, at vi hurtigst muligt kan finde fælles fodslaw på om at finde den bedste løsning. Det ligger mig meget på sinde at få lavet en proces, der er så inddragende som muligt. Derfor er Columbusskolens bestyrelse inviteret med til vores udvalgsmøde i denne uge," fortæller Trine Frengler.

Flytter ind som planlagt

Den nye skolebygning er klar i starten af 2020, og ifølge Columbusskolens leder, Lene Hvirvelkær, flytter skolen ind i den nye bygning fuldstændig som planlagt.

"Vi fortsætter vores arbejde, præcist som vi altid har gjort, og flytter ind i vores fantastiske nye lokaler senest 1. februar 2020. Det må ikke gå ud over børnene. Skulle det ske, at intet ændres, så har vi halvandet år i den nye skole, som er designet lige nøjagtig til os. Hvis vi ikke kan fortsætte, flytter vi samlet til august 2021 til andre lokaliteter, og i fællesskab med jer alle bygger vi en ny fantastisk skole op," skriver hun i et brev til skolens forældre.

Publiceret 04 November 2019 13:00