Læsehestene og bogholderbamsen har vakt begejstring. Håbet er, at de kan få lov at blive stående foran Galten Bibliotek. Foto: Michael Wulff

Læsehestene og bogholderbamsen har vakt begejstring. Håbet er, at de kan få lov at blive stående foran Galten Bibliotek. Foto: Michael Wulff

Skulpturer har forladt Galten, men Søhestene får læsero

Skulpturen Læsesalen passer rigtig godt ind i bybilledet på sin plads foran Galten Bibliotek - og der bliver den

Af
Grethe Bo Madsen

Galten Galten Skulpturby er ovre for denne gang og skulpturerne, der har skabt glæde i bybilledet siden forsommeren, forlod mandag i sidste uge Galten.

Tilbage er kun skulpturen Læsesalen med de små læseheste og den lille bogholderbamse, som står foran Galten Bibliotek. Og der bliver den. For selvom der ikke helt er samlet de 75.000 kr. ind, som værket egentlig koster, så har folkene bag Galten Skulpturby fundet en løsning.

"Indsamlingen er gået så godt, at vi har kunnet indgå aftale med kunstneren. Han var i øvrigt også glad for, at det var hans skulptur, vi har valgt at beholde," fortæller Tove Severinsen, der er en af tovholderne på skulpturby-projektet.

Klar til et hattrick

"Vi er glade og dybt taknemmelige for den støtte og tillid, borgerne i Galten og omegn viser os, ved at støtte indsamlingen. Vi tager det også som udtryk for tilfredshed med og opbakning til vores projekt SkulpturBy Galten," understreger hun.

Samtidig løfter hun sløret for projektets fremtid. Alt tegner nemlig til, at der også bliver en Skulpturby Galten i 2021.

"Vi har holdt evalueringmøde i gruppen og der er bred enighed om, at vi også i 2021 laver en SkulpturBy Galten. Ellen Jensen og Kirsten Simonsen var jo som bekendt med for første gang, men de vil gerne være en del af gruppen i 2021. Så ja til et hattrick."

Publiceret 01 November 2019 10:00