På denne mark ved Hjorts Alle i Vorring skal der bygges i 8,5 meters højde. Arkivfoto

På denne mark ved Hjorts Alle i Vorring skal der bygges i 8,5 meters højde. Arkivfoto

Naboer protesterer: "Nu får vi det, vi flygtede fra"

Der er massive protester fra naboerne mod et nyt byggeri i Virring

Af
Claus Sonne

Virring Planerne om at opføre et byggeri i 8,5 meters højde på Hjorts Allé er blot en byråds-godkendelse væk, da Miljø- og planudvalget har sagt ja.

Og naboerne til byggeriet er bestemt ikke tilfredse. Det fremgår med al tydelighed af de 20 indsigelser, der kom i forbindelse med høringsfristen på den lokalplan, der blåstempler byggeriet, der får cirka 28 åben-lav og cirka 10 tæt-lav boliger.

Adskillige af indsigelserne mod byggeriet på Hjorts Allé kommer fra naboer på selve vejen og fra indbyggere i Skovkildeparken. Her får beboerne den nye byggeri som nabo 'på den anden side af hækken'.

Skæmmende for området

"Et etagebyggeri vil være skæmmende for hele området, og man vil som boligejer, uanset hvor på Hjorts Alle man er - kunne se byggeriet, som vil stikke op over alt. Herudover vil man som boligejer, være udstillet for beboerne i etagebyggeriet som får tagterrasse med udsigt til hele området, heriblandt alle folks haver. Det vil sige at man mister det privatliv, man har søgt ved at blive husejer," står der i en af indsigelserne, men man i en anden kan læse følgende:

"Hvad med vores sollys i haven og på terrassen? Er der taget hensyn til det? Og skal vi forvente at få naboer, der kan kigge direkte ned i vores have og ind ad vores vinduer? Efter 10 år som bosatte i Aarhus C er det jo lige præcis det, vi ønskede at flytte fra."

I en tredje indsigelse kan man læse følgende:

"De 8 meter høje bygninger vil komme til at forringe vores grundværdi. De grønne naturskønne områder vil blive ødelagt med sådanne kolosser. Da bygningerne vil være så høje, vil de kunne se ned i vores haver, hvilket vil være en krænkelse af privatlivets fred.

Indsigelser gav ændringer

Indsigelserne blev delvist hørt af politikerne, der bestemte, at på den yderste række grunde mod øst må bygninger til beboelse dog kun opføres i en maks. højde på 7 meter - og af hensyn til indbliksgener kan tagterrasserne ikke opføres nærmere skel end 5 meter.

Publiceret 01 November 2019 17:00