Kathrine Assels har netop udgivet sin 11. bog. Den foregår i Ry og omegn, men er dog uden hunden Aslan, der har sneget sig med på fotoet. Foto: Sonne

Kathrine Assels har netop udgivet sin 11. bog. Den foregår i Ry og omegn, men er dog uden hunden Aslan, der har sneget sig med på fotoet. Foto: Sonne

Ny bog - og ny genre - fra Kathrine Assels

Handlingen i Gl. Rye-forfatterens bog foregår i lokalområdet

Af
Claus Sonne

Veni, Vidi, Vicky.

Sådan lyder titlen på Kathrine Assels' nye bog, der er nummer 11 i rækken og henvender sig til aldersgruppen 'de unge', en gruppe Kathrine Assels ikke tidligere har beskæftiget sig med i sine bøger.

"Man kan vel sige, at jeg følger mine egne børns alder og har bevæget mig fra at skrive til børn og til at skrive om unge," siger hun og konstaterer, adspurgt, at springet ikke har været helt ukompliceret.

"Jeg kan ikke forklare hvorfor, men jeg synes, det er lidt nemmere at sætte sig ind i, hvordan et barn tænker, i forhold til hvordan de unge tænker."

Apropos, så er Mia, hovedpersonen i bogen, 15 år, og for Kathrine Assels har det været vigtigt ikke at fremstå som en 47-årig, der vil være 15 igen.

"Det ville da være forfærdeligt," lyder det med et grin.

Lokalt aftryk

Veni, Vidi, Vicky foregår i Ry. Også Firgaarde spiller en rolle, ligesom også eksempelvis Gudenåskolen optræder.

" Veni Vidi Vicki er en fin ungdomsroman om at opdage, at selv de populære og perfekte piger har deres at slås med," lyder dommen fra Bogblogger.dk

Hvorfor lige Ry?

"Det handlede mest om, at byen passer i størrelse i forhold til det miljø, jeg beskriver," forklarer Kathrine Assels.

En central del i handlingen er et navn skrevet på en vej, et scenarie der stammer fra Kathrine Assels' ungdom på Sydfyn.

"Det billede dukkede op igen, da jeg var i gang med at skrive. Jeg har en række gode ideer eller scenarier, som jeg har skrevet ned og gemt i en skuffe, men nogle gange dukker der ting op i erindringen, som jeg kan benytte mig af i mine bøger. Andre ting kommer fra min dagligdag. Eksempelvis er hovedpersonens mor meget betaget af Asger Jorn," fortæller Kathrine Assels med henvisning til, at hun arbejder på Museum Jorn i Silkeborg.

Spændende besættelse

Uden at løfte alt for meget af sløret for handlingen i Veni, Vidi, Vicky, så kan det godt røbes, at hovedpersonen Mia er endog meget fascineret af klassekammeraten Vicky.

"Jeg synes, det et er et spændende fænomen, når nogen bliver nærmest besat af et andet mennesker. Og det havde jeg lyst til at skrive ind i en ungdomshistorie," forklarer Kathrine Assels.

Du har skrevet børnebøger og voksenromaner - og har nu udgivet en ungdomsbog. I hvilken retning går din forfatterkarriere?

"Det er ikke sådan, at jeg nu har skiftet spor permanent. Lige nu har jeg eksempelvis indleveret et manuskript til en roman til et forlag. Og jeg venter spændt på, hvad svaret bliver fra forlaget," siger Kathrine Assels.

Du har udgivet 11 bøger. Har du en favorit?

Nej. Jeg er glad for alle de bøger, jeg har været så heldig at få udgivet. Og jeg er også glad for, at de bøger, jeg har fået afslag på fra forlagene, ikke er blevet udgivet," smiler Kathrine Assels.

Reception i Ry

Der er officiel receptionen på Veni, Vidi, Vicky onsdag 6. november fra 15.30 i læsesalen på Ry bibliotek.

"Formatet bliver en bogcafé for unge, 7.-9. klasses-elever, med musik af tre drenge fra 9. klasse på Mølleskolen og forhåbentlig oplæsning af egne tekster fra forskellige unge forfatterspirer. Derudover vil jeg fortælle lidt om min bog, som man også vil kunne vinde. Og der vil være gratis kage med mere," fortæller Kathrine Assels.

Fakta

Kathrine Assels' forfatterskab

For voksne:

 • Snydeæg (2008)
 • Violas barn (2011)
 • For Milena (2013)
 • For børn og unge:
 • Drengen der hele tiden tabte sit ansigt (2011)
 • Sure tæer og skøre knogler (2012)
 • Da letterfabrikken lukkede (2013)
 • Makirullen der ikke ville makke ret - og andre lejlighedsrim (2016)
 • Forsøgsbilens fodnoter (2017)
 • Månen er et højttaler (2017)
 • Mester Ester (2019)

Publiceret 31 October 2019 18:30