Lars Brunsø (th) stifter af Akva Waterbeds i Ry sammen med Arne Hansen, der har arbejdet i virksomheden i 28 år. Akva Waterbeds er kandidat til at vinde årets udgave af CSR People Prize. Foto: Sonne

Lars Brunsø (th) stifter af Akva Waterbeds i Ry sammen med Arne Hansen, der har arbejdet i virksomheden i 28 år. Akva Waterbeds er kandidat til at vinde årets udgave af CSR People Prize. Foto: Sonne

Ry-virksomhed indstillet til fornem CSR-pris

Akva Waterbeds fremhæves for at tage et særligt socialt ansvar. Selvfølgelig gør vi det, siger direktøren

Ry Akva Waterbeds A/S, der holder til på Boeletvej, er en af blot 18 virksomheder, der er med i opløbet om at vinde årets udgave af CSR People Prize, som uddeles til en virksomhed, der tager et særligt socialt ansvar. Prisen overrækkes på Roskilde Festival Højskole 21. november.

Vi er et spejl af det danske samfund - og er stadig i stand til at leve godt og opleve vækst som produktionsvirksomhed i Danmark

Lars Brunsø, grundlægger af Akva Waterbeds A/S, er både glad og stolt af at være indstillet til prisen, der uddeles af Cabi, et landsdækkende non-profit netværks-, videns- og konsulenthus, som arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes.

Spejl af samfundet

"Vi har en arbejdsplads, hvor flere af de ansatte i både produktionen og administration har forskellige former for udfordringer og skavanker. Vi har to ansatte fra Afghanistan og en fra Iran. Vi har to flexjobbere og folk i arbejdsprøvning. Vi har ansatte med handicappede børn. Vi har lærlinge og seniorordninger. Akademikere og håndværkere. Vi er et spejl af det danske samfund - og er stadig i stand til at leve godt og opleve vækst som produktionsvirksomhed i Danmark," siger Lars Brunsø og tilføjer:

At være ansat i Akva Waterbeds handler om vi, os, sammen og fællesskab. Og vi passer på hinanden hele vejen rundt. De ansatte ved, at bliver de syge i morgen, så kan deres arbejdsplads rumme dem. Og det gælder også for mig, hvis jeg bliver syg. Sådan er vores DNA

"At være ansat i Akva Waterbeds handler om vi, os, sammen og fællesskab. Og vi passer på hinanden hele vejen rundt. De ansatte ved, at bliver de syge i morgen, så kan deres arbejdsplads rumme dem. Og det gælder også for mig, hvis jeg bliver syg. Sådan er vores DNA, og med et sygefravær på 1-2 procent vil jeg godt tillade mig at sige, at det virker."

CSR er ikke nok

At tage et socialt ansvar for de ansatte i en virksomhed kan i Lars Brunsøs bog dog ikke stå alene.

"Det er ikke nok, at vi opfører os ordentlig over for hinanden. Vi skal også opføre os ordentlig over for naturen. Vi benytter os udelukkende af vindmøllestrøm, og vi lever op til både klima- og verdensmål. Det sidste har vi nu gjort i mange år, og eksempelvis er vores ny serie Re-beds svanemærket," fortæller Lars Brunsø og fortsætter:

"Der er rigtig mange, der har en masse fine ord om, hvordan vi skal opføre os. Men det er ikke naboen, der skal begynde, det er dig selv. Jeg er så heldig at være farfar til to børnebørn på 4 og 9 år, så jeg er nødt til at aflevere noget ordentligt til dem," fastslår Lars Brunsø.

Fakta om CSR

Corporate Social Responsibility (CSR) er betegnelsen for virksomheders arbejde med at integrere sociale og miljømæssige hensyn i deres forretningsaktiviteter og i deres interaktion med interessenterne. 'Virksomhedens samfundsansvar' er en dansk betegnelse for begrebet.

Kilde: csrkompasset.dk

Publiceret 30 October 2019 18:30