Debat:

Ligeglad med klimaforandringer

En underdrivelse af dimensioner kalder debattøren påstanden om, at klimaforandringer er naturlige blot forstærket en smule af afbrænding af fossile brændstoffer

Af Peter Frieboe, Bakkelyparken 9A, 8680 Ry

DEBAT Formanden for DF i Skanderborg, Aksel Nielsen, skriver fuldstændig ukritisk i sit indlæg, at de klimaforandringer vi oplever nu, er ganske naturlige, dog måske nok forstærket bare en lille smule af vores afbrænding af fossile brændstoffer.

Det kan man da kalde en underdrivelse af dimensioner. For at underbygge sin påstand, nævner han hullet i ozonlaget i 1980`erne, som i følge ham helt af sig selv langsomt er ved at heles igen. For som han indledningsvis skriver "der har altid været forandringer af klimaet eller klodens tilstand" underforstået, at det skal vi mennesker da ikke bekymre os om.

Uvidende?

Han glemmer dog meget belejligt, at grunden til ozonhullet er blevet mindre, skyldes indgåelsen af Montreal-aftalen i 1987, hvor en lang række lande (heriblandt Danmark) aftalte et globalt forbud mod anvendelsen af freon i især køleskabe og spraydåser. Kun derfor er ozonhullet blevet mindre. Aksel Nielsen er åbenbart lige så uvidende, som han anser Greta Thunberg for at være. Enhver kan jo tænke sit.

Formanden for DF går endda så vidt som at kalde Greta Thunberg en "klimamessias". Mage til nedsættende holdning skal man vist lede længe efter. Hvis vi endelig skal blive i den bibelske jargon, kan vi vel kalde hende en frelsende engel, som har formået at aktivere alverdens unge til at presse vores egen gamle forstokkede generation, som uden hensyn kun jagter profit og vækst.

De kritiske unge blev i min ungdom nedsættende kaldt for "barfodsindianere" af folk som Aksel Nielsen, noget som man i dag vel kunne oversætte til "klimatosser". Aksel Nielsen ligger helt klart ikke i den kategori, men nok mere i rodekassen med "fake news".

Publiceret 23 October 2019 16:30