Store rødbede-dag for Else Holms dagplejebørn. Privatfoto

Store rødbede-dag for Else Holms dagplejebørn. Privatfoto

Stor-rødbededag:

Dagplejebørn med grønsags-fokus

En gruppe dagplejebørn fra Hørning er blevet klogere på 'fra-jord-til-bord' tankegangen

Hørning Dagplejer Else Holm og hendes fire dagplejebørn har haft fokus på temaet 'Fra jord til bord' for blandt andet at bevidstgøre børnene om madens vej fra jord til bord, at give børnene indsigt i naturens mangfoldigheder samt at give børnene mulighed for at udforske og undersøge maden samt styrke børnenes smags-, føle- og lugtesans.

"Vi startede temaet i foråret, hvor vi såede rødbeder, gulerødder, salat og radiser. Vi har hele foråret og sommeren vandet flittigt og fulgt nøje med i, hvor meget det voksede," fortæller Else Hilm og fortsætter:

"Den store dag kom, vi kunne endelig høste rødbederne. De blev skrubbet godt med en svamp og der blev blandet eddike og sukker, og til stor morskab smagt på både det sure og det søde. Rødbederne blev kogt og skindet ihærdigt pillet af. De store hjalp med at skære i skiver - og de små fik spist en del rødbede den dag."

"Det er en fornøjelse at spise vores egne syltede rødbeder på leverpostejmaden. Børnene har været meget nysgerrig på processen og vi har under hele forløbet haft mange gode snakke om, hvor maden kommer fra. Vi har smagt og duftet undervejs på de forskellige grøntsager og frugter vi har i haven," lyder det.

cns

Publiceret 22 October 2019 15:00