Maida Salihovic og sønnen Benjamin på 6 år fik vejledning i livreddende førstehjælp i Bloms Butikker. Pressefoto

Maida Salihovic og sønnen Benjamin på 6 år fik vejledning i livreddende førstehjælp i Bloms Butikker. Pressefoto

Hjemmeværnet rykkede ud til Bloms Butikker

Hjemmeværnet stillede op i butikscenteret på Hjerterstarterdagen 16. oktober

skanderborg Går du i panik eller i gang med livreddende førstehjælp, hvis personen ved siden af dig synker livløs sammen? Gæster i Bloms Butikker kunne i sidste uge prøve kræfter med livreddende på Hjemmeværnets stande i Bloms Butikker.

I anledning af Hjertestarterdagen 16. oktober stillede førstehjælpsinstruktører og sminkører fra Hjemmeværnet og Forsvaret op for at guide og vejlede de besøgende i butikscentret i at genoplive med en hjertestarter og prøve give hjertelunge-redning på én af de medbragte førstehjælpsdukker.

Blandt gæsterne var Maida Salihovic, der havde sønnen Benjamin på 6 år med.

"Det giver tryghed"

"Vi holder førstehjælpskurser på mit arbejde, så jeg har prøvet både hjertestarter og hjertelunge-redning før. Men det giver mig tryghed og sikkerhed at træne det, og selvom jeg håber, jeg aldrig får brug for det, så ved jeg, hvad jeg skal gøre, hvis det alligevel sker," fortæller Maida.

Maida synes at tanken om en årlig dag med fokus på brugen af hjertestarter og livreddende førstehjælp er rigtig god. Benjamin var enig og MEGET begejstret:

"Det var sjovt og også lidt hårdt. Man skal trykke 30 gange og så blæse to gange – men allerførst skal man huske at ringe 1-1-2, så der kan komme nogen og hjælpe, så man ikke bliver træt."

bo

Publiceret 22 October 2019 08:00