De lokale skoler har tidligere deltaget i GoCook-projektet. Arkivfoto

De lokale skoler har tidligere deltaget i GoCook-projektet. Arkivfoto

Over 1.200 skoleelever fra Skanderborg går i køkkenet for klimaet

Eleverne skal blandt andet lave veggiesliders i ugerne 43, 44 og 45

Af
Claus Sonne

Skole Hvordan smager en burger eller en forårsrulle, når der ikke er kød i? Og hvordan er det nu lige med den nye klimavenlige Madpyramide?

Det skal skoleelever fra Skanderborg undersøge, når de sammen med GoCook og 150.000 andre danske skolebørn går i skolekøkkenet for at eksperimentere med klimavenlige fødevarer og måltider i efterårets store GoCook-projekt.

Det er 12. år i træk, at landets skoler kan bestille smagekasser hos Coop, og de 150.000 danske skoleelever, som skal arbejde med undervisningsmaterialet, skal både på opdagelse i bælgfrugternes farverige verden, lære om kødets klimaaftryk, madspild og så skal de selv svinge pander og paletkniv, når kassens mange råvarer skal tilberedes.

Fakta

Lokale skoler i GoCook-projektet

  • Højboskolen, 3 klasser
  • Hørningskolen, 2 klasser
  • Stillingskolen, 4 klasser
  • Niels Ebbesen Skolen, 4 klasser
  • Skanderborg Realskole, 2 klasser
  • Morten Børup Skolen, 4 klasser
  • Ejer Bavnehøjskolen, 2 klasser
  • Voerladegård Skole, 2 klasser
  • Gudenåskolen, 2 klasser
  • Gl. Rye Skole, 2 klasser
  • Mølleskolen, 3, klasser
  • Veng Skole, 1 klasse
  • Stjærskolen, 2 klasser
  • Skovbyskolen, 8 klasser
  • Gyvelhøjskolen, 6 klasser
  • Låsby Skole, 4 klasser

Kilde:

COOP Skolekontakten

Publiceret 21 October 2019 15:00