Preben Hørmann står blandt meget andet for indstillingerne af maskinerne til nye produktioner. PR foto

Preben Hørmann står blandt meget andet for indstillingerne af maskinerne til nye produktioner. PR foto

"Solen skinner" over underleverandør til den globale solar-industri - unge medarbejdere søges

Industrivirksomheden Danpres A/S i Låsby vil have fat i flere unge

LÅSBY Danmark er stadig det største marked forLåsby-virksomheden. Men det er med tyske kunder, at virksomheden for alvor vokser. Det er især inden for den tyske solarindustri, at de store opgaver hentes.

Mange af de tyske kunder leverer således deres produkter videre ud i hele verden, og det smitter positivt af på Danpres.

Ifølge administrerende direktør Søren O. Nielsen er man hos Danpres specielt glade for at kunne levere til solarbranchen, der er med til at skabe fremtidens bæredygtige energiforsyning.

Robotterne

I produktionen indgår flere robotter og computerstyrede maskinanlæg, og som oftest leveres specialfremstillede produkter til kunderne i form af udstansning, bukning, robotsvejsning og laserskæring.

Preben Hørmann, der blev ansat for 20 år siden, er med til at udvikle og designe nye værktøjer til kundernes nye produkter.

Han er såkaldt opstiller og står ligeledes for indstilling af maskinerne til nye produktioner. Desuden oplærer han nye medarbejdere, både faglærte og ufaglærte, så deres kvaliteter bliver i top.

Danpres beskæftiger omkring 60 personer, heraf 45 i produktionen. Den travlhed, som præger virksomheden i dag og udsigterne for fremtiden, gør, at Danpres søger nye kvalificerede medarbejdere, som for tiden er en udfordring at skaffe.

Direktør Søren O. Nielsen glæder sig over den positive udvikling i Danpres, og vil gerne vise virksomheden frem for offentligheden.

Unge medarbejdere

Derfor er man i fuld gang med at forberede et åbent hus arrangement torsdag 24. oktober. Her vil Danpres åbne dørene for interesserede, ikke mindst af elever fra tekniske skoler og de ældste klasser i folkeskolen.

”Jeg mener at der er alt for stor afstand mellem industrien og de unge. De fleste sendes nærmest per automatik videre til gymnasiet fra folkeskolen. Med vores åbent hus arrangement, ønsker vi derfor at give de besøgende mulighed for direkte involvering i produktionsprocessen og få en dialog med teknikkere og fagfolk, så de med egne øjne kan opleve en moderne industriproduktion. Vi vil gerne være med til at ændre den almindelige opfattelse af, at metalbearbejdning mest er støv og snavs. Hos os vil de opleve en moderne virksomhed med robotter og computere," siger Søren O. Nielsen i en pressemeddelelse.

-feldt

Publiceret 20 October 2019 11:30