Det kommunale 10. klassecenter i Skanderborg har rekordmange elever - næsten 240. Pressefoto

Det kommunale 10. klassecenter i Skanderborg har rekordmange elever - næsten 240. Pressefoto

240 nye elever:

UCS10 slår alle rekorder

Det kommunale 10. klassecenter har i dette skoleår modtaget knap 240 elever. Det er rekord

Skanderborg Det kommunale 10. klassecenter i Skanderborg har i dette skoleår modtaget knap 240 elever.

”Der er fyldt i faglokalerne, der er mange i e-sports-hulen, der er ikke en centimeter, der ikke bliver brugt på fodboldbanen med knap 45 fodboldspillere, og vi har udvidet vores lounge, så vi kan være 240 til fællessamling hver onsdag. Vi er enormt glade for at have ét af landets største 10. klassecentre, og vi sover godt om natten pt.,” siger leder på UCS10, Anders Jepsen.

Årsagen er, at rekordmange elever har valgt et år på det lokale 10. klassecenter. Siden UCS10’s begyndelse tilbage i 2011 har der været cirka 200 elever i gennemsnit, men i år har pilen fået et nyk opad med omkring 45 elever mere end sidste år. Ud af de 240 elever kommer over 20 procent af dem kørende i busser fra de omkringliggende kommuner i Odder, Aarhus, Horsens og Silkeborg.

Lokalehjælp på SCU

UCS10 er en del af Skanderborg Ungdomsskole, som har gode lokalemuligheder på Finlandsvej 5, men den boglige undervisning og fællesskabets liv i pauserne kræver, at alle eleverne har deres base på UCS10, og derfor har de i år lejet sig ind på SCU, Skanderborg-Odder Center for Uddannelse. Dermed er der en enkelt klasse, som skal igennem en mellemgang, når de går fra pauserne og ind til time.

”Vi har i forvejen et super godt samarbejde med SCU, hvor vi også fagligt samarbejder på mange forskellige måder, så vi ser intet problem i, at vi har undervisning i ét af deres lokaler,” tilføjer Anders Jepsen.

Strategi har båret frugt

For fire år siden ændrede UCS10 strategi fra et mere alment 10. klassetilbud og fik en ny mission: Et sted, hvor passionen for sport, kreativitet, it, gastronomi, musik med mere skulle tiltrække elever, og samtidig skulle UCS10 være brobygger til ungdomsuddannelserne. Og på UCS10 er man ikke i tvivl om, at strategien har båret frugt.

”Mission Completed må være det rette udtryk for den strategi. Sidste år sendte vi over 99 procent af eleverne videre på en ungdomsuddannelse, og samtidig er der stor efterspørgsel på vores linjer. Så lige nu har vi nogle vigtige drøftelser om, hvordan vi håndterer situationen, hvis vi får lige så mange elever næste år,” siger Anders Jepsen.

Kapp

Publiceret 10 October 2019 16:30