Borgmester Frands Fischer afviser, at processen omkring udviklingen af Himmelbjerget ikke har været demokratisk. Tværtimod, mener han. Foto: Per Bille

Borgmester Frands Fischer afviser, at processen omkring udviklingen af Himmelbjerget ikke har været demokratisk. Tværtimod, mener han. Foto: Per Bille

Himmelbjerget: Klar til næste kapitel

Styregruppen har sendt et udkast til et fælles forståelsespapir videre til Økonomiudvalget

Af
Grethe Bo Madsen

Ry Styregruppen bag udviklingen af Himmelbjerget har efter sit møde i sidste uge nu udfærdiget et fælles forståelsespapir og sendt et udkast videre til økonomiudvalget.

Forståelsespapiret samler op på hele processen fra borgermødet i februar til workshoppen i september. "Vi har et færdigt papir nu som sendes ud til dem, der var med på workshoppen samt økonomiudvalget," oplyser borgmester Frands Fischer (S).

Forståelsespapiret består af tre dele: En vision for udvikling af Himmelbjerget, den bærende fortælling der skal formidles til gæsterne på bjerget, samt et idekatalog over forslag, som skal give gæsterne en god oplevelse af Himmelbjerget som en unik kultur- og naturattraktion.

Visionen er bevaret

Visionen er den, som byrådet vedtog i maj 2018, nemlig at Himmelbjerget skal være en attraktiv destination og dynamo for en bredere udvikling i området.

For at bære visionen ud i livet skal kernehistorierne om Himmelbjerget styrkes. Det handler blandt andet om bedre formidling, spændende ankomstoplevelser, attraktive faciliteter, god tilgængelighed, og det folkelige liv og traditionerne på bjerget.

"Jeg synes, byrådet har lavet en god vision for udviklingen af Himmelbjerget, og det er den vision, styregruppen har forsøgt at styre efter. Byrådet vil gerne have at kulturen og historien skal stå forrest, og det er det, vi gør nu. Efter borgermødet og workshoppen har vi nu en fælles forståelsesramme," understreger borgmesteren.

Processen har på det seneste fået hug for ikke at være demokratisk. Det afviser Frands Fischer, der fremhæver at styregruppen tværtimod hele vejen igennem har holdt fast ved principperne for arbejdet og forsøgt at være så demokratisk som mulig.

Demokrati tager tid

"Det er rigtigt, at vi har fjernet alle tegningerne, men de var jo lagt i graven allerede inden borgermødet i februar. Vi forsøger på alle måder at være demokratiske og tage alle processer rigtigt. Og det tager tid. Jeg tænker, det handler om utålmodighed. Fordi det tager tid, tror folk, at vi nok har besluttet alt muligt og sendt det til en hel masse. Det har vi ikke. Vi har samlet op på det, der kom frem ved borgermødet og workshoppen og på den baggrund skrevet nogle forskellige udkast, som styregruppen nu har forholdt sig til," forklarer han.

"Jeg synes, vi har haft en god proces. Selvfølgelig vil der være nogen, der har håbet på dette eller hint. Det, vi har nu, er et forsøg på at lave et kompromis, der samler de forskellige interesser. Alle skal bukke sig ind mod midten, tænker jer."

Publiceret 10 October 2019 10:00