Dagli'Brugsen skal i løbet af en måneds tid finde cirka 700.000 kroner, hvis butikken skal overleve. Arkivfoto

Dagli'Brugsen skal i løbet af en måneds tid finde cirka 700.000 kroner, hvis butikken skal overleve. Arkivfoto

Stadig pres på, men:

Optimisme i Tebstrup

Den kommende måned vil afgøre, om Dagli'Brugsen overlever

Af
Claus Sonne

"Vi oplever stor opbakning, og det lader til, at mange er meget interesseret i at bevare en dagligvarebutik i Tebstrup."

Sådan lyder det fra Jens Huusmann, formand for Tebstrup Brugsforening, oven på det krisemøde, som butikken havde indkaldt til - med overskriften 'kassen er tom'.

Cirka 200 personer deltog i mødet, og en del af disse markerede ved håndsoprækning, at de enten vil støtte Dagli'Brugsen ved et såkaldt debitorindskud, hvor man hver måned betaler forlods for en mængde varer, eller ved et mere traditionelt indskud.

"Alt i alt skal vi ud og finde i omegnen af 700.000 kroner den næste måneds tid. Lidt mindre kan også gøre det, men vi skal op i nogenlunde det leje, hvis vi skal undgå en konkurs," forklarer Jens Huusmann, der glæder sig over, at omsætningen i butikken er steget 'ganske pænt' siden besked om den tomme kasse blev leveret til folk i Tebstrup og omegn.

"Og det er vi naturligvis meget glade for. Men: Vi har brug for en vedvarende effekt, hvis vi skal klare os," lyder det fra formanden.

Slidt udstyr

Den manglende omsætning, der har fået en konkurs til at true ude i en forholdsvis nær horisont, er det ikke det eneste problem, Dagli'Brugsen i Tebstrup slås med.

En køleanlæg, der drives af CFC-gassen freon, skranter nemlig. Det samme gælder butikkens flaskeautomat.

"Der er tale om ting, der kan være dyre at reparere. Heldigvis var der på vores møde nogle personer, der har noget ekspertise i forhold til disse maskiner og som måske kan give en hånd med ," fortæller Jens Huusmann.

Midt i butikkens kamp for overlevelse har uddeler Bo Blynning af private årsager sagt op. Dermed skal Dagli'Brugsen ud og finde en ny uddeler. Måske.

"Det siger sig selv, at vi kun får brug for en ny uddeler, hvis vi får styr på vores økonomiske problemer. Men det tror vi på sker, så stillingen er slået op. Men det er helt sikkert, at en ny uddeler ikke skal stå i en situation, hvor han skal bekymre sig om at kunne betale regningerne," fastslår Jens Hussmann.

Publiceret 08 October 2019 19:00