Café Noisette bliver indrettet med rå vægge og lidt stemning hen ad fransk brasseri, og Daura'erne vil have en stor terrasse ud mod søen. Foto: CSJ

Café Noisette bliver indrettet med rå vægge og lidt stemning hen ad fransk brasseri, og Daura'erne vil have en stor terrasse ud mod søen. Foto: CSJ

Café Noisette slår dørene op til franske fristelser

Spis brunch, frokost eller aftensmad i Skanderborgs nye café - eller tag maden med hjem

Af
Christina S. Johansen

SkanderBorg I begyndelsen af det nye år får Skanderborg noget nyt på menuen.

Her åbner Maiken og Christophe Daura nemlig Café Noisette i Adelgade 90 - i den tidligere tøjbutik Sct. Thomas.

Ægteparret driver i forvejen en restaurant af samme navn i Horsens - den fylder 14 år. Det nye spisested i Skanderborg får samme menukort, samme koncept og samme navn.

Café Noisette får åbent fra tidlig formiddag til aften, så man kan altså både få brunch, frokost og aftensmad - og du kan spise i caféen eller tage maden med hjem.

Nej, det er ikke en selvfølge. Men det er det for Christophe. Han oplevede en kulturforskel, da han kom til Danmark. Herhjemme går vi eksempelvis ofte selv op og bestiller. Sådan er det ikke i Frankrig - og sådan er det ikke hos os.

Maiken Daura

Blandt retterne er alt fra vegetarisk, til supper, burger, en hel del forskellige boghvede-madpandekager og dertil "finere retter" om aftenen - det meste har et fransk touch, da Christophe Daura er fra Sydfrankrig.

"Man kan forvente mad, der smager af noget, og at det bliver serveret med et smil," siger Maiken Daura, før Christophe Daura, der er uddannet kok, bryder ind:

"Argh, Maiken - det giver vel sig selv," siger han.

"Nej, det er ikke en selvfølge. Men det er det for Christophe. Han oplevede en kulturforskel, da han kom til Danmark. Herhjemme går vi eksempelvis ofte selv op og bestiller. Sådan er det ikke i Frankrig - og sådan er det ikke hos os," siger Maiken Daura, og Christophe Daura fortsætter:

"Selv hvis du sidder ude på vores terrasse og bare skal have en lillebitte kaffe, så tager vi ordren ude ved dig og bringer den til dig."

"Vi laver alt fra bunden - undtagen remoulade, ketchup og brød," fortæller Christophe Daura. Her er det en madpandekage af boghvedemel. Pressefoto

Fantastisk beliggenhed

Faktisk er det 10 år siden parret første gang begyndte at kigge lidt til Skanderborg.

"Det har tit undret mig: Skanderborg ligger SÅ godt, tæt på motorvej og med smuk natur, så hvorfor er her ikke flere caféer," spørger Christophe Daura.

Nu springer Daura'erne så ud i det.

De har købt hele ejendommen, hvor restauranten ligger, og får sat både caféen og lejlighederne ovenover i stand.

"Det her er vores livsinvestering. Vi er simpelthen bare faldet for den her beliggenhed. Det er tæt på kulturhuset, ligger lige midt på gågaden og har udkig til søen," siger Maiken Daura, som mødte sin mand i Paris for 20 år siden.

I dag bor parret i Egebjerg ved Horsens og har to drenge på ni og femten år.

Det har tit undret mig: Skanderborg ligger SÅ godt, tæt på motorvej og med smuk natur, så hvorfor er her ikke flere caféer

Christophe Daura

"Første gang vi åbnede restaurant var det meget stressende. Denne gang skal vi prøve i højere grad at nyde hver etape," siger Christophe Daura. Foto: CSJ

Et koncept der virker

Café Noisette bliver indrettet med rå vægge og lidt stemning hen ad fransk brasseri, og Daura'erne vil have en stor terrasse ud mod søen.

Desuden vil Christophe bringe lidt sydfransk stemning ind i haven ved at anlægge en petanquebane.

Der bliver cirka plads til 60 spisende i restauranten plus cirka 30 ude i haven og 15 ude foran på fortorvet.

Desuden kommer der et åbent køkken, så folk kan følge med i Christophes arbejde med maden, og han selv kan følge med i livet i restauranten.

"Jeg kan godt lide, at jeg lige kan hilse på folk," siger han, og tilføjer, at han og Maiken kommer til at være meget i restauranten de første par år, mens trofast personale kører Horsens-caféen sikkert videre.

Nu ser parret bare frem til de nye udfordringer, siger Maiken Daura:

"Efter 14 år har vi bevist, at vi har et koncept, der virker. Nu glæder vi os virkelig til at lære et nyt område at kende og til at samarbejde med resten af byen."

Publiceret 05 October 2019 11:30