Debat:

Byens vise ledere har tilsyneladende helt skippet tanken om miljøbeskyttelse

Hvilken forskel er der egentlig på forsætlige skovafbrændringer i verdens store skove og så fældninger af de store gamle træer i Skanderborgs skov, mener Preben Heiring

Af
Preben Heiring

Adelgade 85a

8660 Skanderborg

I disse dage afvikles en stor konference i FN - emnet er 'grøn omstilling'.

Statsledere fra mange nationer deltager, blandt andre også Danmarks statsminister.

Danmarks statsminister soler sig helt åbenbart i den interesse , der vises Danmarks måde at takle den grønne omstilling - f.eks. ved tildeling af adskillige milliarder til fremme af 'det grønne' og miljøet i almindelighed.

Konferencen drejer sig særdeles meget om udledningen af CO2 og hvordan det skal bremses bedst muligt. Her kommer de enorme skovrydninger og afbrændinger ind i billedet - Amazone skovenes meget hurtige nedbrydning og ligeledes tilsvarende skovrydninger i den østasiatiske verdensdel.

Skovene - det vil sige træer - er næsten at sammenligne med Jordklodens lunger. Fungerer disse 'lunger' ikke optimalt, reagerer jordkloden og verdensrummet omkring kloden med ekstreme ændringer i form af det, vi mennesker kalder naturkatastrofer. Træer er livsvigtige for vi mennesker, uanset hvor store eller små skovene er.

Her kommer så den danske statsminister ind i billedet, fordi Danmark ganske vist overordnet er meget miljøbevidst, men der er lidt for mange misteltener, der ikke er taget i ed i vort lille smukke land.

En sådan mistelten er Skanderborg.

Disse beslutningstagere er i virkeligheden kun en uansvarlig gruppe mennesker, som egentlig kan sammenlignes med tidligere tiders uansvarlige personers 'dans om guldkalven'

Byens vise ledere har tilsyneladende helt skippet tanken om miljøbeskyttelse.

I den skrevne presse og i tv omtales jævnligt, at Skanderborgs mål er at være en veldrevet og voksende by - billeder af disse beslutningstagere vises også jævnligt i presseregi.

Trist træfældning

Det triste for Skanderborg er dog, at disse personer tilsyneladende er meget tilfredse med, at man nu i tæt samarbejde med personer fra den såkaldte Smukfest kan indlede et arbejde ude i Dyrehave-skoven med at fælde mange store træer, og et stort jordarbejde for at flytte Skanderborgs mangeårige udendørs scene nogle meter længere væk fra nuværende position. Formålet med dette er at skaffe bedre plads til det stigende antal festival gæster.

Disse beslutningstagere er i virkeligheden kun en uansvarlig gruppe mennesker, som egentlig kan sammenlignes med tidligere tiders uansvarlige personers 'dans om guldkalven'. Der er slet ikke tanker om den grønne omstilling eller CO2 udledning, kun om økonomisk gevinst.

Det er grusomt at se, når store stolte og mangeårige træer fældes/fjernes med det lavttænkende formål at tjene flere penge.

Hvilken forskel er der egentlig på forsætlige skovafbrændringer i verdens store skove og så fældninger af de store gamle træer i Skanderborgs skov?

Publiceret 02 October 2019 17:00