Så tæt ligger Peter Schmidts hus på Skovby Møbler, der ses i baggrunden. Foto: Sonne

Så tæt ligger Peter Schmidts hus på Skovby Møbler, der ses i baggrunden. Foto: Sonne

Nabo: Stoler ikke på at kommunen kan løse støjproblemerne

Støj fra nabo-møbelfabrik er blevet værre og værre, siger Peter Schmidt

Af
Claus Sonne

Det er 25 år siden, at Peter Schmidt flyttede ind på adressen Præstbrovej 50 i Skovby og derved blev nabo til Skovby Møbler. Og med udsigt til, at støjen fra fabrikken, via et påbud fra Skanderborg Kommune, bliver reduceret, burde han være glad. Det er ikke tilfældet.

"Jeg tror simpelthen ikke på, at den igangværende støjsag bliver afsluttet til noget, jeg som nabo bliver glad for. Dertil har jeg set alt for meget, eksempelvis en tidligere støjsag, der blev afsluttet i 2003. Støjen fra fabrikken er kun blevet værre og værre derefter," fastslår Peter Schmidt, der uden tøven konstaterer, at han på ingen måde bare er tæt på at føle sig godt behandlet af Skanderborg Kommune.

Når vi står på terrassen, er det som at stå på en færge. Man kan mærke en konstant rystelse

"Min retssikkerhed er krænket. Jeg oplever, at skiftende kommuner, de seneste år Skanderborg Kommune, ikke tør at gribe effektivt ind over for fabrikken. Og forstå mig ret: Jeg har fuld forståelse for, at fabrikken er sat i verden for at tjene penge. Men det må kunne gøres, uden at vi naboer skal generes, som tilfældet er. Det er jo ikke fordi, at Skovby Møbler mangler penge," siger han.

Prøv at beskrive de støjgener, du oplever.

"Når vi står på terrassen, er det som at stå på en færge. Man kan mærke en konstant rystelse, værst om aftenen. Og så er der en konstant rumlen."

Man kan argumentere for, at du selv har bedt om problemer ved at bosætte dig tæt på en fabrik?

"Situationen var en helt anden, da jeg købte huset for 25 år siden. Først det første lå der et hus mellem mit og fabrikken. For det andet arbejdede man dengang kun fra kl. 7-15 på fabrikken, og i det tidsrum var jeg selv på arbejde. Nu arbejdes der i døgndrift. Og den rumlen, jeg nævnte, var der eksempelvis ikke for 10 år siden."

Kunne du ikke bare sælge huset?

"Måske. Men jeg stiller mig stærkt tvivlende over for, om et hus, hvor der gennem så mange år har kørt klagesagerne mod fabrikken, kan sælges - og i så fald til hvilken pris. Så på den måde føler jeg mig stavnsbundet. Men: Hvis vi får elimineret den generende støj fra fabrikken, er problemerne jo løst for os naboer," siger Peter Schmidt.

Publiceret 26 September 2019 16:00