Med det nye projekt håber man i Låsby både at få udvidet halkapaciteten og at få rum til at kunne mødes. Illustration: Constructa

Med det nye projekt håber man i Låsby både at få udvidet halkapaciteten og at få rum til at kunne mødes. Illustration: Constructa

Låsby fortsætter kamp for ny hal og fælleshus

Det blev ikke til støttekroner fra kommunen i første omgang, men Låsby-ildsjæle fortsætter jagten på midler, så en haludvidelse og et fællesskabshus kan realiseres

Af
Christina S. Johansen

Kort før sommerferien vendte kommunen tommelfingeren nedad i forhold til at sende penge i retningen af en haludvidelse i Låsby.

Det får i midlertid ikke de lokale til at kaste håndklædet i ringen. Ønsket om mere halvkapacitet og et levende mødested er nemlig stort - og helt nødvendigt, hvis du spørger formanden for Låsby Hallen, Johnnie B. Andersen:

"Der er planlagt en stor udstykning i Låsby på 250 grunde. Dermed bliver byen en tredjedel større, og det vil selvfølgelig gøre et væsentligt indhug i alle vores faciliteter. Og det er faciliteter, som i forvejen er hårdt presset. Vi når aldrig et niveau over det almindelige, når vi ikke har nok haltider. Især vores motionsafdeling har slet ikke plads nok," fortæller Johnnie B. Andersen.

Vi fortsætter arbejdet med skitseprojektet og søger diverse fonde for at få realiseret det store projekt

Derfor fortsætter kampen for 'Låsby Hallerne og Fællesskabshus', som projektet hedder lige nu.

Et mødested for alle

Drømmescenariet er en ny fuld hal, et motorikrum, mødelokaler, en springgrav, nyt motionscenter, aktivitetsrum, læsesal/bibliotek, et e-sportslokale og at dagplejen får eget lokale, at børnehaven får mere aktivitetsplads, samt at ungdomsklubben kan flyttes til hallen for at samle de unge og frigøre plads på skolen.

"Ud over alt det sportslige, så mangler byen et sted, hvor man kan mødes fra barnevogn til plejehjem. Altså mødelokaler i ordets brede forstand. Så vil hallen syde af liv hele dagen og ikke kun om eftermiddagen og aftenen. Hallen ligger centralt i byen og vil være oplagt til dette," siger Johnnie B. Andersen.

Tre mulige scenarier

I foråret fik Låsby 100.000 kroner af Realdanias kampagne Underværker til at idéudvikle på, hvordan Låsby-borgerne kan mødes på tværs af generationer.

Nu står Låsby Hallen så med et skitseforslag over dennes mulige udvidelse. Med skitsen i hånden går jagten nu ind på fondsmidler.

"Vi fortsætter arbejdet med skitseprojektet og søger diverse fonde for at få realiseret det store projekt. Byggeriet vil rundt regnet koste 50 millioner kroner," siger Johnnie B. Andersen, som dog fortæller, at man også indhenter tilbud på at dele byens lille hal i to i høden.

Altså simpelthen lægge et dæk ind i midten af hallen, så der opstår en underetage til et stort og moderne fitnesscenter og en overetage til holdtræning, floorball, håndbold/fodbold for de små med mere. Opdelingen er også planlagt i det store projekt, men vil kunne laves alene, selv om resten først kommer senere.

"Denne manøvre vil løse problemet for vores motionsafdeling uden, at der skal bygges det vilde. Samtidig vil hallen så fremover skulle drive motionsafdelingen, hvilket vil betyde, at vi kan få nogle penge ind på kontoen, som så igen betyder, at vi har råd til at bygge noget mere," siger Johnnie B. Andersen.

Den mindst attraktive løsning vil være blot at bygge en ny hal uden nogle yderligere fællesopholdsrum.

Publiceret 20 September 2019 17:00