Aarhusianske Drabant spiller på Restaurant Sølyst på Kulturaftenen 20. september. Pressefoto

Aarhusianske Drabant spiller på Restaurant Sølyst på Kulturaftenen 20. september. Pressefoto

Kulturaften 2019 står for døren:

"Lad dig friste og overraske"

Med 31 forskellige aktiviteter fordelt over hele kommunen er der nok at kaste sig over på Kulturaften 2019

Af
Christina S. Johansen

Sæt kryds i kalenderen 20. september - eller sæt flere krydser i virkeligheden. Denne dag er der nemlig Kulturaften for sjette år i træk, og det skorter ikke med muligheden for en tur i byen.

I år byder programmet på alt fra kagebord i Ry til blues i Firgårde, slagtøjskoncert i Galten, tango i Stilling, en pink udstilling i Skanderborg, ponyridning i Hørning og meget meget andet.

Udvalget af aktiviteter er meget mangfoldigt, og der burde være noget for alle. Og selv hvis der ikke lige er noget, som umiddelbart frister, så opfordrer Tage Nielsen, formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skandeborg Kommune, til at springe ud i noget nyt.

"Man kan jo tage et kig i det fine katalog, som er udgivet, og så prøve at lade sig friste af et arrangement. Det kunne jo være, at man blev overraske af noget, som man måske ikke anede var interessant. Så prøv at gå til det med et åbent sind og se, om ikke du bliver inspireret," siger han.

Selv har han ikke helt besluttet sig for, hvad han skal opleve til Kulturaften 2019.

"Men jeg tror, at jeg skal et smut på Museum Skanderborg og høre lidt mere om planerne for det nye museum. Og så overvejer jeg at tage et smut til Ry. Her har jeg ikke været til Kulturaften endnu," siger han.

De fantastiske ildsjæle

I alt 31 forskellige arrangementer er præsenteret i Kulturaftens-kataloget.

En stor del af tiltagene er båret af frivillige, og det var også hos de frivillige, kimen til Kulturaften blev lagt i sin tid.

"Kulturaften er opstået hos ildsjælene. De ville gerne præsentere noget af det, som de kan tilbyde hos dem. Det synes jeg var et godt initiativ," siger Tage Nielsen og fortsætter:

"For vi kan tilbyde meget i Skanderborg Kommune. Vi har et højt niveau på kultur, synes jeg. Og det skyldes ikke de penge, som bliver brugt, men derimod den her fantastiske masse af frivillige ildsjæle, som virkelig løfter kulturen."

Se hele programmet på:

www.skanderborg.dk/vaer-aktiv/oplev-kulturen/kulturaften

Publiceret 19 September 2019 10:00