Der skal i fremtiden laves mere specialproduktion i Meinertz. Pressefoto

Der skal i fremtiden laves mere specialproduktion i Meinertz. Pressefoto

Meinertz varmer op til fremtidens design

Skanderborg-virksomheden Meinertz, der producerer skræddersyede varmeløsninger, satser massivt på specialdesignede radiatorer

Skanderborg Der tegner sig en klar tendens i byggeriet: Flere og flere bygherrer efterspørger skræddersyede varmeløsninger, som udgør en gennemtænkt del af arkitekturen.

Varmekilder som radiatorer og konvektorer behøver nemlig ikke kun være noget funktionelt, men kan også tilføre byggeriet en æstetisk og arkitektonisk merværdi, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Efterspørgslen mærker man ikke mindst hos den familieejede produktions- og designvirksomhed Meinertz i Skanderborg, der gennem 80 år har produceret og leveret design-varmeløsninger til byggeprojekter verden over.

"Hos Meinertz har vi en lang og stolt tradition for at skabe varmeløsninger med fokus på design og kvalitet. Det vil vi fortsætte med, men vi vil fremover have endnu større fokus på at udvikle og innovere vores produkter," forklarer Philip Meinertz, administrerende direktør i Meinertz og industriel designer.

"På den måde kan vi imødekomme kunderne, som i stigende grad efterspørger skræddersyede varmeløsninger, der passer ind i byggeriets æstetiske og arkitektoniske udtryk."

Rustet til fremtiden

Gennem et tæt samarbejde mellem ejergruppen og bestyrelsen har Meinertz derfor valgt at ruste virksomheden til fremtiden:

"Vi har været igennem en længere rejse for at finde frem til vores bedste setup. Det vil sige vores allerstærkeste form, hvor vi har adgang til de nyeste produktionsteknologier, så vi kan imødekomme den øgede efterspørgsel. Vi er ikke i tvivl om, at vi har fundet frem til den bedste løsning, siger Philip Meinertz og fortsætter:

"Vi flytter dele af vores produktion og etablerer strategiske produktions- og udviklingssamarbejder med en række velrenommerede produktionsvirksomheder til Øst- og Midtjylland."

"Samtidig flytter vi fra vores ikoniske Friis & Moltke-fabrik i Skanderborg. Det giver os adgang til nye produktionsmetoder, nye materialer og ny teknologi samtidig med, at vi holder den håndværksmæssige tradition i hævd. På den måde kan vi nu dedikere os endnu mere til vores produktudvikling," fortæller Philip Meinertz, og tilføjer, at virksomheden dog fortsat har base i Skanderborg Kommune.

Publiceret 11 September 2019 16:00