Kulturminister Joy Mogensen (tv) overrakte prisen til Tage Nielsen. Aftenskolernes Pris er arrangeret af de fem landsdækkende oplysningsforbund: AOF, DOF, FOF, Fora og LOF. Pressefoto

Kulturminister Joy Mogensen (tv) overrakte prisen til Tage Nielsen. Aftenskolernes Pris er arrangeret af de fem landsdækkende oplysningsforbund: AOF, DOF, FOF, Fora og LOF. Pressefoto

Hæder til Skanderborg:

Kåret som Årets Aftenskolekommune

Et godt samarbejde, hvor aftenskolerne inddrages i udviklingsaktiviteter på kultur- og fritidsområdet er en af grundene til, at Skanderborg nu kan kalde sig Årets Aftenskolekommune

Af
Grethe Bo Madsen

Skanderborg Kommune blev torsdag i sidste uge kåret som Årets Aftenskolekommune. Ved skete ved et stort prisshow under Kulturmødet på Mors. Kulturminister Joy Mogensen overrakte prisen til Tage Nielsen, formand for Kultur-, Sundheds- og Beskæftigelsesudvalget i Skanderborg Kommune.

"Jeg er meget stolt og beæret. Oplysningsforbundene løfter store og vigtige opgaver i vores kommune. På det daglige niveau er der et godt samarbejde mellem aftenskolerne og kommunen, og der er stor tillid mellem parterne, når vi gør ting. Vi har et samarbejde, hvor vi leder efter muligheder i stedet for begrænsninger. Vi ser for eksempel oplysningsforbundene som en vigtig partner i vores indsats for bedre mental og fysisk sundhed," siger Tage Nielsen i en pressemeddelelse.

Godt samarbejde

Udover Skanderborg Kommune var Sønderborg og Aalborg Kommune også nomineret. Prisen gik til Skanderborg på grund af kommunens åbne og særligt gode samarbejde med byens aftenskoler og for at tænke kulturen ind i alle områder.

Skanderborg Kommunen var indstillet til prisen af John Gaden, der er formand for Samvirket af Aftenskolerne i Skanderborg Kommune og leder af FOF Skanderborg.

"Skanderborg Kommune inddrager aftenskolerne i udviklingen af aktiviteter for særligt udsatte grupper og bidrager til, at aftenskolerne bliver hørt og inddraget i relevante udviklingsaktiviteter inden for kultur- og fritidsområdet," skriver han blandt andet i sin indstilling.

800.000 aktive borgere

Formand for Aftenskolernes Fællesråd, Henrik Christensen understreger den gavnlige effekt af et godt samarbejde mellem aftenskoler og kommuner.

"Vi er rigtigt glade for, at aftenskolerne mange steder et særdeles godt samarbejde med kommunerne om at udvikle spændende aktiviteter til byens borgere. På landsplan holder 800.000 borgere sig aktive i aftenskolen. Samarbejdet mellem kommuner og aftenskoler betyder enormt meget for folkesundheden. Det gælder både, når man ser på forebyggelse og genoptræning af fysiske skavanker og på den mentale sundhed," konstaterer han.

Publiceret 26 August 2019 10:00