Fuld koncentration på labyrintbanen. Privatfoto

Fuld koncentration på labyrintbanen. Privatfoto

Nyt friluftsområde indviet af borgmesteren

FDF Skanderborg-Stilling er netop fyldt 100 år. I søndags blev 100 års-fødselsdagen fejret med Åbent Hus og indvielsen af et nyt friluftsområde, som kan bruges af alle borgere i Skanderborg og omegn

Det er naturområdet i motorvejslommen, som nu byder på fysiske aktiviteter for alle aldre. Syv forskellige legestationer – og flere er på vej – står klar til at tage imod på det skønne område ved FDF’s klubhus på adressen Sletten 2.

Fødselsdagen blev markeret med Åbent Hus, og lige fra starten var der masser af gæster og højt humør.

Dagen blev indledt med en festgudstjeneste, og så gik det ellers slag i slag med taler, musik, grill-buffet, kagemænd på stribe og – selvfølgelig – masser af leg ved de mange, nye legestationer, og ikke mindst det nye escape room, indrettet i en campingvogn. Det lykkedes heldigvis de fleste at knække koden og komme ud af campingvognen, før den tidsindstillede bombe sprang.

Se flere billeder fra indvielsen her:

Det var borgmester Frands Fischer, der stod for den officielle indvielse, hvor han i øvrigt valgte at tage imod FDF’s udfordring om at indvie legeområdet – ikke ved at klippe en snor, men ved på god FDF-manér at save en velvoksen gran-rafte over.

Fødselar gav gaver

I sin tale bemærkede borgmesteren, at det er usædvanligt, at det er fødselaren, der giver gaver, og at han på vegne af Skanderborg er rigtig glad for og gerne vil takke for det nye friluftsområde og legestationerne.

Også hos FDF håber man, at borgerne i Skanderborg vil tage det nye friluftsområde til sig.

"Vi håber, at området vil blive brugt af både børn og voksne i lokalområdet, og ikke kun af vores FDF’ere. Men hvis nogen har lyst til at prøve legestationerne sammen med os FDF’ere, så kom ud og vær med om mandagen fra kl. 18.30," lyder opfordringen fra Nicklas Lauritzen kredsleder.

På sigt ser Claus Elkjær Flugt, FDF-leder, masser af muligheder for, at fx skoleklasser kommer på besøg – det kan være på en dagstur eller på den årlige hyttetur, arrangeret af forældrerådet.

"Det her er jo nærmest all inclusive for skoleklasser og forældreråd. Med FDF’s klubhus har vi de praktiske faciliteter på plads, og med alle de nye legestationer kan ungerne blive rystet godt sammen og få brændt noget krudt af – både fysisk og mentalt."

cns

Publiceret 26 August 2019 10:00