JobNU-Kollegiets afdelingsleder Linda Bjerg er sammen med medarbejder Charlotte Dalsti og Maiken Danner i fuld gang med at gøre kollegiet på Vesterskovvej klar til indflytning. Pressefoto

JobNU-Kollegiets afdelingsleder Linda Bjerg er sammen med medarbejder Charlotte Dalsti og Maiken Danner i fuld gang med at gøre kollegiet på Vesterskovvej klar til indflytning. Pressefoto

Unikt kollegietilbud til unge med autisme åbner i Skanderborg

Lørdag 31. august flytter de første unge ind på JobNu-Kollegiet, der er et af de første af sin slags i Danmark

Skanderborg JobNu-Kollegiet er et almindeligt ungdomskollegie, hvor de unge bor med egen lejekontrakt som på alle andre kollegier. De får egen lejlighed med tekøkken og bad, og der er fællesrum med mulighed for at arrangere fællesspisning, film-, spilleaftener og meget mere.

Det særlige ved kollegiet er, at der tilbydes vejledning, mentorforløb samt beskæftigelses- og uddannelsesrettet undervisning som en del af det, at bo på kollegiet. Ud over de 12 unge, som visiteres til lejlighederne, kommer kollegiet også til at huse to unge studerende, som har interesse og lyst til at støtte op om det aktive ungdomsliv på kollegiet.

Fokus på beskæftigelse og uddannelse

Kollegiet, der er et af de første af sin slags i Danmark med en unik kombination af bo-, uddannelses- og erhvervstræning, er ikke en institution eller et botilbud i traditionel forstand.

En stor del af tilbuddet er knyttet op på lov om aktiv beskæftigelse og en mindre del på serviceloven. Det betyder, at kollegiet får et stærkt beskæftigelses- og uddannelsesrettet fokus.

Springbræt videre i livet

"Kollegiet bliver forhåbentlig et sted, hvor de unge mennesker kommer til at trives, og hvor vi kan give dem et stærkt fundament til at komme godt videre i livet," siger Lise Hessel Damsgaard, chef på Kompetencecentret, som driver kollegiet.

De 12 unge beboere på kollegiet har alle autisme eller en angstdiagnose og har i en periode af deres liv brug for hjælp til at lære at bo selv og varetage et job eller en uddannelse. Indsatsen på kollegiet har fokus på at hjælpe de unge videre ud i livet med egen bolig, job eller uddannelse.

Kollegiet ligger centralt i Skanderborg i den gamle sygehusbygning på Vesterskovvej 4A, som netop har gennemgået en omfattende renovering. Der er lagt vægt på, at give de unge let adgang til de mange aktiviteter og tilbud, der findes i lokalområdet.

-bo

Åbningsreception

  • Fredag 30. august kl. 13-15 fejrer Jobcenter Skanderborg åbningen af JobNu-Kollegiet med en åbningsreception for alle interesserede.
  • Arrangementet finder sted på Vesterskovvej 4A i Skanderborg.
  • Her er det muligt at høre mere om grundtanken med kollegiet
  • Læs mere om arrangementet og tilmeld dig på skanderborg.nemtilmeld.dk

Publiceret 23 August 2019 11:30