Anja Mølgaard Jakobsen arbejder som marketingskoordinator og deltager i årets 'Gift ved første blik'.

Anja Mølgaard Jakobsen arbejder som marketingskoordinator og deltager i årets 'Gift ved første blik'. Foto: DR

"Vores" Anja er med i DR's 'Gift ved første blik':

"Jeg har lært at leve mere i nuet i et parforhold"

Anja Mølgaard Jakobsen, der indtil for nylig var en del af teamet hos VisitSkanderborg, deltager i den sjette udgave af DR-succes. Hun er spændt på at dele sit kærlighedsliv med hele Danmark

Af
Kim Skovrup Andersen

Ry-pigen Anja Mølgaard Jakobsen er en af deltagerne i dette års udgave af DR's populære programserie 'Gift ved første blik', der har premiere i aften torsdag 22. august.

Det er dog først på næste torsdag, at seerne for alvor møder 31-årige Anja og den mand, hun bliver gift med uden at kende ham den mindst lille smule på forhånd. I TV-eksperimentet, der i år er den sjette udgave, skal parret leve som mand og kone i seks uger. Alt sammen for at se, om de kan skabe et godt ægteskab og finde kærligheden i det.

Anja bor i dag i Tilst ved Aarhus, men er vokset op i Ry og havde indtil for nylig sin faste gang i Søhøjlandet omkring Himmelbjerget som turistmedarbejder ved VisitSkanderborg. Anja har ikke kunnet stille op til et traditionelt interview, men har i stedet svaret på vores spørgsmål via mail.

Hvorfor har du valgt at stille op i ”Gift ved første blik”?

"Det at date har aldrig været min stærke side. Jeg bliver altid genert og siger underlige ting, når en fyr har min interesse. Så da en veninde forslog, at jeg meldte mig, tog jeg en chance. Jeg håbede samtidig på at lære noget nyt om mig selv og mine datingmønstre."

Hvordan har du haft det med at blive gift på landsdækkende TV?

"Det har aldrig handlet om TV-delen for mig. Det er selvfølgelig en del af det, og tiden må vise, hvordan det er at have været med i et program på landsdækkende TV. Det er klart, at det har betydning, hvad andre folk tænker om én, derfor har jeg primært været bekymret for, om folk forstår tingene som de rigtig er sket – for der er jo så meget, der sker udenfor kameraet."

Hvilke forventninger har du til programmets modtagelse?

"Mine foreløbige oplevelser er, at folk tager positivt imod, at jeg har været med, og det håber jeg på forsætter. Jeg håber også på, at folk har forståelse for, at rammerne har været utraditionelle og eventuelle uhensigtsmæssige reaktionerne kan være kommet heraf."

Hvordan har du forberedt dig selv på at blive genkendt ved at deltage i et landsdækkende program med mange seere?

"Jeg tror ikke helt, at man kan forbedre sig, og jeg kan godt mærke, at det kan komme til at påvirke mig. Som sagt meldte jeg mig ikke for TV-delen, og derfor øver jeg mig også lige nu i at få sagt fra overfor alt for meget opmærksomhed, uden at folk skal tro, jeg bare er sur og uvenlig."

Den nye sæson af ’Gift ved første blik’ har premiere torsadg 22. august klokken 20 på DR1.

Den nye sæson af ’Gift ved første blik’ har premiere torsadg 22. august klokken 20 på DR1.

Hvad har du lært af at være med i 'Gift ved første blik'?

"Jeg har lært at mærke efter i nuet - og leve lidt mere i nuet i et parforhold. Jeg har før tænkt meget langsigtet, og igennem programmet har jeg lært, at det er vigtigt at tage en dag ad gangen. Også noget omkring hvor svært det kan være at gå på kompromis i et forhold uden at gå på kompromis med sig selv."

Hvad håber du på at få ud af din deltagelse?

"Jeg håber på at finde en at være sammen med resten af livet."

Hvad har dine nærmeste omgivelser – familie, venner og kolleger - sagt til din deltagelse i 'Gift ved første blik'?

"De har været rigtig positive, og jeg har mærket en stor opbakning fra min omgangskreds. Det har jeg virkelig været glad for."

Hvordan er det at være blandt de ti udvalgte deltagere set i lyset af, at der i år er tilmeldingsrekord?

"Det har jeg ikke rigtig gjort mig nogle tanker om. Jeg kom med, fordi der var en mand, der på en række parametre, passede godt til mig. Om han var der, fordi der var mange med, eller om han ville have været der alligevel, finder jeg aldrig ud af."

Hvorfor dater du bare ikke på normal vis?

"Godt spørgsmål. Jeg har datet via forskellige dating apps og har haft både gode og dårlige oplevelser – flest gode. Men har ikke fundet lykken igennem dem."

Har du set de tidligere programmer, inden du tilmeldte dig?

"Jeg havde kun set sidste sæson, inden optagelserne startede. Jeg blev inspireret af de tidligere par som Vanessa og Stefan. At deres parforhold lykkes, var en af grunden til, jeg meldte mig."

Føler du, at du har lært dig selv bedre at kende - og på hvilken måde – ved at gennemgå så mange tests og samtaler i forbindelse med programmet?

"Det har jeg helt sikkert. Jeg har igennem de mange spørgeskemaer taget stilling til rigtig mange ting, som jeg ikke har tænkt over før. Jeg har også fået øjnene op for nogle mønstre, som jeg skal være opmærksom på, når jeg indgår i et parforhold."

Hvad har du lært om dig selv ved at deltage i 'Gift ved første blik'?

"Jeg blev i samtalerne inden brylluppet bevidst om, hvad jeg mere specifikt ønskede mig i et forhold – ønsker jeg fik indfriet i programmet. Men jeg er også blevet mere opmærksom på nogle bestemte sider af mig selv, både i forbindelse med forberedelserne, men også undervejs når bestemte reaktionsmønstre er kommet i spil."

Du kan se Anja Jakobsen i 'Gift ved første blik' på DR1 torsdag 22. august klokken 20.

Fakta

Anja Jakobsen

  • Alder: 31 år
  • Bopæl: Tilst
  • Opvokset i Ry
  • Arbejde: Marketingskoordinator

Publiceret 22 August 2019 13:00