Et par fra Skanderborg Kommune har vundet 7.343.034 skattefri kroner. Til lykke!. Arkivfoto

Et par fra Skanderborg Kommune har vundet 7.343.034 skattefri kroner. Til lykke!. Arkivfoto Scanpix Denmark

Lokal Eurojackpotvinder:

Nu skal der gøres noget ved alle de drømme, vi har haft gennem livet

7.343.034 skattefri kroner tikkede ind på kontoen

Forrige fredag blev der vendt op og ned på tilværelsen for et par i Skanderborg Kommune, da de pludselig stod med en delt 2. præmie i Eurojackpot til en værdi af 7.343.034 skattefri kroner. Fredag er der makspulje i det europæiske lotteri med en svimlende førstepræmie på 570 millioner kroner.

Men tilbage til det midtjyske par. Det var først om lørdagen efter fredagens Eurojackpottrækning, at manden i huset, som er oprettet som PLUS-abonnent, kiggede på sin telefon og så, at der var kommet mail fra Danske Spil. Det har han prøvet adskillige gange før, dog kun med beskeden om beløb på mindre end 100 kroner.

"Altså, man går jo og drømmer om alt det man kunne gøre, hvis man pludselig vandt en stor gevinst. Men man tror jo slet ikke på, at det overgår en selv. Det er fuldstændig uvirkeligt, lyder det fra den meget glade vinder, som i første omgang troede, at det beløb, han havde vundet, var betragteligt mindre."

Vi har altid levet jævnt og har aldrig svømmet i penge, så dette er helt vanvittigt for os. De kommer simpelthen som en gave fra himlen

"Jeg så op fra telefonen og sagde til min kone: Gud, jeg har sgu da vundet over 7000 kroner," fortæller han og fortsætter:

"Hun er ret træt af, at jeg bruger penge på at spille, så hun var ikke lige så entusiastisk omkring det som mig. Men så kiggede jeg lidt bedre efter og begyndte at tælle nuller. Så blev vi begge helt rundt på gulvet," lyder det.

Parret havde dog ikke tid til at juble over deres nye status som millionærer, da de havde aftalt med nogle venner, at de skulle komme forbi.

"Det var virkelig svært at holde masken, for vi nåede at aftale, at vi ikke skulle fortælle nogen om vores held. Så det boblede bare indeni. Men jeg synes, vi var gode til at tage det roligt," fortæller han.

Da gæsterne var gået, åbnede parret, der har været gift i mere end et halvt liv, en flaske bobler og skålede på mulighederne for en helt ny tilværelse.

"Vi begyndte da at sidde og fantasere om, hvad vi nu kan ændre i vores liv med så stor gevinst. Vi har altid levet jævnt og har aldrig svømmet i penge, så dette er helt vanvittigt for os. De kommer simpelthen som en gave fra himlen," fortæller han.

Hjælpe børnene

En af de ting, der har tynget vinderen ved ikke at have så stort et økonomisk råderum, har været muligheden for at hjælpe parrets to børn. De ved ikke – og får formentlig ikke af vide foreløbig, at deres forældre pludselig er blevet millionærer, da de gerne vil holde kortene tæt ind til kroppen og ikke ønsker at blive opfattet anderledes af deres omgangskreds.

Jeg kunne godt tænke mig at donere nogle penge til en hjælpeorganisation. Og måske ikke kun donere, men gå tættere ind i et samarbejde, hvor man har en god sjat penge med

"Man vil jo altid gerne hjælpe sine børn frem i verden, men vi har ikke før haft penge til det. Så selvom de ikke får at vide, at vi er kommet til penge, så vil vi hjælpe sådan lidt i det skjulte. Måske vi vil kamuflere det som forskud på arv eller noget andet. Og hvis det en dag bliver for svært, må vi jo bryde sammen og tilstå," siger den heldige vinder med et grin.

Fremtiden?

Han har desuden overvejet sin egen fremtid, og tanken om at stoppe på arbejdsmarkedet er ikke helt urealistisk for ham, ej heller for hans kone. Faktisk kunne de godt tænke sig lidt mere tid sammen, da deres ægteskab har fået en form for kærlighedsboost efter gevinsten.

"Det kan man vel godt kalde det. Haha. Det gør da et eller andet, at man får mulighed for at gøre noget ved alle de drømme, som man har haft gennem livet, men som ikke har været mulige med den indkomst, vi har haft. Nu er verden åben for vores fødder," fortæller den heldige vinder og nævner både Japan og Sydamerika som mulige rejsemål.

Støtte velgørenhed

Den nyslåede millionær har ikke de store materialistiske ønsker, som skal realiseres på grund af de mange penge. Til gengæld har han en filantropisk drøm, som længe har ligget i hans tanker.

"Jeg kunne godt tænke mig at donere nogle penge til en hjælpeorganisation. Og måske ikke kun donere, men gå tættere ind i et samarbejde, hvor man har en god sjat penge med, men også selv tilbyder sig som frivillig. Det er også noget, jeg nu vil bruge tid på at researche på."

cns

Publiceret 22 August 2019 11:30

Debat:

At tænke sig - Nørregade som stillegade…

debat Jeg har tidligere skrevet og dokumenteret, at vejarbejdet på Adelgade fra Mindet op til Kulturtorvet, hvor man valgte at spærre Mindet til og fra Banegårdsvej i en måneds tid, hvilket så heldigvis varede to måneder at komme til byen af denne gade.

Der var blandt andet på Ladegårdsbakken og ind på Nørregade tydelig skiltning, som beskriver situationen, og på Nørregade var ligeledes skilte om, at der er spærret ved Mindet og ligeledes henvisningskilte med alternative veje ned til byen.

Alligevel blev der mange gange oplevet, at faktisk mange bilister kører helt igennem Nørregade, for så overraskende at møde afspærring til Banegårdsvej.

Hvorfor - trods klar og tydelig skiltning - fortsætter man?

Siger man til sig selv, at det nok kun gælder for de andre bilister og ikke lige mig, og går den, så går den… eller er det en 'aprilsnar'?

Nogle gange blev de frustreret holdende i nogle minutter og må så sande, at de må vende om igen på Mindet.

At tænke sig - en ellers stærkt trafikeret Nørregade som stillegade - og nu efter et par måneder igen er åbnet, som den blevet den foretrukne vej ned mod byen (det tager faktisk mindre tid at køre op til krydset ved Banegården og køre ad Banegårdsvej).

Det ville være mere end velkomment for de, som alligevel vælger at køre til og i særdeleshed fra byen med højere hastighed end det tilladte, at det som en permanent løsning som på den 'Nye Adelgade' bliver etableret en eller anden trafikdæmpende foranstaltning for at få de meget høje hastigheder (vel nok omkring 80-100 km/t) og støj sat ned fra Mindet mod Ladegårdsbakken.

Den 'Nye Adelgade' med røde og hvide markeringer, om man nu syntes om det eller ej, er måske ikke det ”smukkeste”, men er da for hulen efter mine snart 50 år som lokal beboer noget af det bedste, der sket i lang tid, og det ser det markant flot ud.

Jeg oplever, at der efterfølgende er sket en ny holdning om at parkere i højre side på Nørregade, som åbenbart skiltningsmæssigt ikke tidligere er set mod Ladegårdsbakken (kan én parkere der, så må alle parkere der, trods de trafikgener det giver.

Hjertelig tillykke cyklister i en mere sikker kommune.