Nye kantsten skal sørge for at holde vandet inde på skolestien mellem Skanderbrog Gymnasium og Oddervej.

Nye kantsten skal sørge for at holde vandet inde på skolestien mellem Skanderbrog Gymnasium og Oddervej.

Nu skal der styr på vand og skov

Skolestien mellem Skanderborg Gymnasium og Oddervej vil være lukket i perioder

Af
Claus Sonne

Skanderborg Skulle nogen være i tvivl, har det på det seneste regnet en hel del, og et af de steder, hvor vandet har skabt problemer, er på Oddervej. Derfor skrides der nu til handling i et samarbejde mellem kommunen og Skanderborg Forsyning.

Skolestien, der går fra Oddervej til Skanderborg Gymnasium, skal have monteret 12-14 cm høje kantsten, der skal holde vandet inde på stien og sørge for at lede det ned til den dam, der ligger tæt på Oddervej. Herfra ledes vandet videre ud i Skanderborg Sø.

I alt kan der blive tale om knap 1,5 km kantsten, der skal sættes. Den del af stien, der nu er belagt med SF-sten, bliver desuden asfalteret.

Stien lukkes

Arbejdet vil med jævne mellemrum frem til foråret betyde, at skolestien bliver lukket. Det er dog sikkert, at den i uge 34 bliver lukket på grund af skovarbejde.

Skanderborg Kommune slår nemlig en oprydning af træer og buske sammen med arbejdet med stien.

"Vi tynder ud i bevoksningen og kigger blandt andet på, hvordan de store træer har det. Vi har blandt andet nogle syge asketræer, hvor vi skal vurdere, om de af sikkerhedshensyn skal fældes, inden de selv falder," forklarer Inger Astrup, skovfoged hos Skanderborg Kommune.

Planen er også at fjerne bevoksning ved den omtalte dam, så der skabes udsigt ud over Skanderborg Sø.

Publiceret 19 August 2019 08:00