Historien er i højsædet, sammen med fugle, på årets Ø-hop, der foregår 25. august. Arkivfoto

Historien er i højsædet, sammen med fugle, på årets Ø-hop, der foregår 25. august. Arkivfoto

Pip-pip:

Der er gået fugl i årets Ø-hop

Der kan ø-hoppes på Skanderborg Sø 25. august

Af
Claus Sonne

Skanderborg Den tilbagevendende begivenhed Ø-hop har vist sig at være en efterspurgt størrelse - og i år er det 25. august, man kan blive Ø-hopper og blandt andet blive klogere på Skanderborgs historie.

Temaet for året hopperi på Skanderborg Sø er fugle. Og det vil blive tydeligt på de fleste af de fem stationer, der er søen rundt:

Bro 1, Vestermølle: Her begynder rundturen. Ud over fortællinger om møllen er der fugleskydning og fotojagt.

Bro 2, Kalvø: Her vil munke og lægsøstre, i regi af Kulturforsyningen, servere klosterøl og pølser. Der er også roture med den lokale roklub. Og så vil Bent Birk Kristensen fra Ry fortælle om søens fugle - med mulighed for, at havørnen kigger forbi. Den store fugl har kunnet ses ved det to seneste udgaver af Ø-hop.

Bro 3, Vandrehjemmet: Her er der gratis adgang til Bunkermuseet, mulighed for at købe frokost i officersmessen samt mulighed for at prøve kræfter med Stand Up Paddling, SUP, der i disse år går sin sejrsgang verden over. For de uindviede er der tale om den ædle kunst at stå på et surfbræt og så padle sig frem. Der vil også være lege for børn.

Bro 4, Skanderborghus: Her er der omstigning til små både, så man kan besøge Æbelø. På øen vil der være mulighed for at skyde med bue og pil, mens børnene kan gå på fuglejagt. Og nej, der er ikke tale om rigtig jagt, men en konkurrence om at finde billeder af forskellige fugle.

Bro 5, Kulturhuset: KL. 10, 12.30 og 15 kan man høre historien om Bloms Fabrikken, når Charlotte Abildgaard Paulsen fra Museum Skanderborg øser ud af sin store viden. Man kan også lave små jernafstøbninger - og så serverer Kafé K god gsammeldags grydestegt kylling. UgeBladet har prøvesmagt retten og kan anbefale denne.

Dagmar tager turen

Sejladsen rundt mellem de enkelte broen foregår vanen tro med det gode skib Dagmar. Første afgang er kl. 9 fra Vestermølle, mens sidste tur er kl. 16.30.

Det er gratis at deltage i Ø-hop, men man betaler selvfølgelig selv for mad og drikke. Deltagerne får udleveret et klippekort, som kan skal vise, når man hopper på Dagmar, og man har et klip til hver bro.

Publiceret 18 August 2019 11:30