Keld (tv) og Harry har ingen planer om at forlade arbejdsmarkedet foreløbig, selvom de begge har passeret pensionsalderen. Foto: Grethe Bo Madsen

Keld (tv) og Harry har ingen planer om at forlade arbejdsmarkedet foreløbig, selvom de begge har passeret pensionsalderen. Foto: Grethe Bo Madsen

Pensionen må vente:

Keld og Harry har ingen planer om lægge arbejdstøjet på hylden

Selvom Keld og Harry har passeret pensionsalderen, har de valgt fortsat at være aktive på arbejdsmarkedet

Af
Grethe Bo Madsen

stilling "Jeg kan helt ærligt sige, at jeg aldrig har været ked af at stå op om morgenen og gå på arbejde. Og det er nok den væsentligste årsag til, at jeg er forsat med at arbejde efter pensionsalderen." Keld Jensen er med sine 73 år alderspræsident på virksomheden Kamstrup i Stilling.

Her er det ikke ualmindeligt at møde en kollega, der er fortsat med at arbejde, selvom de har passeret de 67 år. Keld har arbejdet på Kamstrup i 27 år.

"Jeg har altid været rigtig glad for at være her. Her er en særlig ånd, og et godt fællesskab. Min kone har det helt fint med, at jeg stadig går på arbejde. Det synes hun er fint, så jeg har ingen planer om at stoppe foreløbig," fortæller han.

Forberedte sig mentalt

"Før jeg blev 67 år, begyndte jeg at forberede mig mentalt på, at jeg skulle stoppe, og tænkte meget over, hvordan det mon ville være. Den tanke var jeg ikke så vild med. Men så fik jeg den her mulighed for at arbejde på deltid, og så er det ikke længere så brat en overgang. Det synes jeg, er en rigtig fin ordning," understreger Keld.

Vi er i en situation helt overordnet, hvor der er mangel på arbejdskraft, og så er det ikke smart at tvinge folk på pension, som gerne vil blive. Det er vores grundholdning

Michael Stubbe, HR-manager på Kamstrup

"Noget, der også har haft betydning for min beslutning om at blive, er den tillid, jeg altid er blevet mødt af på Kamstrup. Det har betydet rigtig meget for min arbejdsglæde."

Det nikker Harry Sørensen genkendende til. Harry har arbejdet 25 år på Kamstrup, og selvom han er 71 år, arbejder han stadig fuld tid. Harry bor i Hornslet og tager bussen fem kvarter hver morgen for at nå til Stilling.

Holder os i gang

"Jeg er slet og ret utrolig glad for at arbejde her. Min kone er 63 år og går snart på pension. Så må vi se, om det kommer til at ændre på min arbejdssituation, men det bliver ikke lige med det samme," konstaterer han.

Keld og Harry er enige om, at jobbet er med til at holde dem i gang.

"Vi går i snit 16.000-20.000 skridt om dagen. Det er der ikke mange, der gør. Faktisk har mange svært ved at nå op på de anbefalede 10.000 skridt," griner de.

I dag er der inklusiv Keld og Harry 14 medarbejdere på Kamstrup, der har passeret pensionsalderen, men stadig går på arbejde. Nogle arbejder som Harry på fuld tid, mens andre som Keld har fået en særlig ordning, hvor de arbejder på nedsat tid, for eksempel en dag eller to mindre om ugen eller går hjem til middag et par gange om ugen.

Brug for arbejdskraft

"Min største frygt er at mangle arbejdskraft. Gør vi det, er der opgaver, vi er nødt til at skære fra, og det er ligesom en dominoeffekt, der hurtigt får konsekvenser. Så jo mere attraktivt, vi som arbejdsgiver kan gøre det for medarbejderne at fortsætte efter pensionsalderen, des bedre ikke kun for os, men også for samfundet som helhed," konstaterer Michael Stubbe, HR-manager på Kamstrup.

"Vi er i en situation helt overordnet, hvor der er mangel på arbejdskraft, og så er det ikke smart at tvinge folk på pension, som gerne vil blive. Det er vores grundholdning."

"Vi tager løbende en dialog med medarbejderne om, hvornår de gerne vil på pension. Vi vil gerne kunne planlægge så godt som muligt, så deres afløser kan blive trænet op. Nogen siger så, at de ikke går på pension lige med det samme eller beder om en ordning, hvor de arbejder mindre, og hvis det kan lade sig gøre, så laver vi en aftale om det. Det afhænger af den stilling, de har. Vi finder en løsning, der passer til den enkelte medarbejder og til firmaet," forklarer han.

"Jeg er tit blevet ringet op af folk, der har sagt, at det er umuligt at finde et job, når man er over 55 år. Men det er ikke sandt. Hver femte af vores nyansatte er over 55 år."

Publiceret 16 August 2019 19:30