De kommende seks uger vil Adelgade i Skanderborg kun have en enkelt åben vejbane fra Skanderupgade til Ole Lund Kirkegårds Stræde.

De kommende seks uger vil Adelgade i Skanderborg kun have en enkelt åben vejbane fra Skanderupgade til Ole Lund Kirkegårds Stræde.

Adelgade: Nye cykelstier er lige på trapperne

2. etape af udretningen af Adelgade i Skanderborg er sat i gang

Af
Claus Sonne

Den ene side af Adelgade, fra Skanderupgade til Ole Lund Kirkegårds Stræde, er igen afspærret. Samtidig fjernes der fliser langs vejen, og begge dele er et led i etableringen af nye cykelstier langs den af cyklister så udskældte gade.

"Når den del er færdig om ca. 3 uger, rykker vi over i den anden side og laver samme arbejde. Til sidst kommer der et nyt asfaltslidlag, striber og fartbump på, før vi rykker videre op og fortsætter på stykket fra Skanderupgade til Mindet," fortæller Kirsten Lind Andersen, ingeniør i Skanderborg Kommunes afdeling for Teknik og Miljø.

Nyt lyssignal ved skole

Ud for Realskolen kommer der et nyt signalreguleret fodgængerfelt, så bilerne får rødt lys, når der er fodgængere som har trykket på knappen og vil krydse vejen. Ved Realskolen bliver der også lavet en ny 'kys og kør' bane med plads til 6 biler. Her kan man parkere i 15 minutter og sætte sine skolebørn af.

Der vil være enkelte træer, må lade livet i processen, men det er primært træer, som ikke er i trivsel

Samtidigt med vejarbejdet bliver der etableret et nyt gadelys på strækningen fra Ole Lund Kirkegaards Stræde til Mindet.

"Der vil være enkelte træer, som må lade livet i processen, men det er primært træer, som ikke er i trivsel, og som vi måske alligevel ville have fældet på sigt."

"Når vejarbejdet skrider frem, fortsætter vi også med at udstyre gaden med nye bænke, plantekasser, cykelstativer og forsøg med nye skraldespande," lyder det fra Kirsten Lind Andersen.

Man kan læse mere om projekt Adelgade på kommunens hjemmeside: skanderborg.dk/skanderborgmidtby

Hvis man har spørgsmål til projektet eller generelle kommentarer. må man meget gerne, lyder det fra Skanderborg Kommune, sende dem til skanderborgmidtby@skanderborg.dk

Publiceret 16 August 2019 11:30