Sebastian var søndag skarpere end ved onsdagens jubilæumskoncert. Foto: Inge Lynggaard Hansen

Sebastian var søndag skarpere end ved onsdagens jubilæumskoncert. Foto: Inge Lynggaard Hansen Inge Lynggaard Hansen

Sebastian blev aldrig alene

Stemmen er rusten, men hitsene holder stadig

Af
Claus Sonne

Ved en festival af Smukfests størrelse oplever man nogle vilde musikalske kontraster. Således også søndag eftermiddag, hvor publikum kunne vælge mellem Sebastian på Bøgescenerne og så Det store Pattesuttershow på Sherwoodscenen.

Den 'kamp' vandt Sebastian rent antalsmæssigt. Manden med et af dansk musiks største bagkataloger trak nemlig omend ikke fulde huse, så i hvert fald et stort antal festivalgængere til i det gode vejr.

Se Inge Lynggaard Hansen billeder fra koncerten her:

Og hvad fik de mange fremmødte så?

Der er ingen grund til at forsøge at tale sig udenom, at Sebastians stemme i bedste fald kan beskrives som en kende usikker. Det lykkedes dog bandet at pakke chefen relativt godt ind. Der var dog numre, hvor Sebastians stemme druknede i musikken.

Sebastian fik dog lov til at være helt alene på den fjollede 'Den lille malkeko', og det gik egentlig godt nok.

Var det så en dårlig koncert?

Målt på rene toner, som Sebastian aldrig har været kendt for at dyrke, så var der knas. Målt på stemning, energi og publikums respons, ja så var koncerten en succes. Det blev blandt andet til en fin fællessang på ikoniske 'Måske ku' vi'.

Sebastian optrådte også onsdag ved den store jubilæumskoncert, som han åbnede med 'Du er ikke alene'. Og det var altså ikke ret godt. Men søndag eftermiddag, da han var sunget varm, blev evergreenen leveret med langt større sikkerhed.

Med Lis Sørensen på plakaten senere på dag var det ikke den store overraskelse, at hun gæstede Sebastian på scenen og naturligvis leverede 'Her er så stille nu'.

Stille var der dog aldrig foran Bøgescenerne, hvor selv unge mennesker sang med på Sebastians hits. Og Sebastian var heller aldrig alene, men blev grebet af publikum.

Publiceret 11 August 2019 17:37