En podieplads i en international talent-cup er indenfor rækkevidde for 15-årige Oliver Svendsen fra Låsby. Pressefoto

En podieplads i en international talent-cup er indenfor rækkevidde for 15-årige Oliver Svendsen fra Låsby. Pressefoto

Road Race:

Oliver fra Låsby gi'r den gas

15-årige Oliver er på vej mod international podieplads i Road Racing cup

motorsport Der er fart over feltet hos 15-årige Oliver Svendsen fra Låsby, der denne sæson sammen med det familiedrevne Road Racing team, CSM Racing, satser ud over landets grænser. Oliver deltager i det hollandske Yamaha R3 talent cup, hvor der køres på ens Yamaha gade-motorcykler på 321 kubik og 45 HK.

Selvom sæsonen startede uheldigt for Oliver, der på grund af strejke i lufthavnen kun lige akkurat nåede at få en dags træning på banen Alcarras i Spanien, er det gået stærkt fremad siden med løb i både Frankrig, Tyskland og Holland. Oliver ligger nu i Top-5 ud af 19 deltagere, og med flere 4. pladser er målet nu at sikre sig en podieplacering.

Verdens farligste gadeløb

"Oliver har nu kørt på flere internationale baner igennem foråret og sommeren og det er tydeligt, at hans konkurrencedygtighed er blevet større med løbene, hvor han har indhentet over otte placeringer i det samlet mesterskab på det første halve år af sæsonen," fortæller Olivers far, Carsten Svendsen, i en pressemeddelelse.

Carsten Svendsen er også selv en del CSM Racing teamet. Han deltager i denne sæson for fjerde år i træk i det engelske gadeløb Isle of Man på sin Yamaha TZ250. Isle of Man er kendt som et af verdens farligste gadeløb, hvor hver omgang er ca. 60 kilometer lang og køres på almindelig landevej.

-bo

Publiceret 05 August 2019 17:00