Formand for Ry City, Lone Nielsen og direktør Torben Andreassen fra Kvickly og SuperBrugsen Ry er enige om, at delebil-ordningen passer godt til Ry. Pressefoto

Formand for Ry City, Lone Nielsen og direktør Torben Andreassen fra Kvickly og SuperBrugsen Ry er enige om, at delebil-ordningen passer godt til Ry. Pressefoto

Ry får egen el-delebil

Stationstorvet midt i Ry bliver centrum for elbiler i Ry. Den første delebil er allerede installeret sammen med en ekstra ladestander til private el-biler

Ry Det startede med, at AURA spurgte Kvickly Ry, om man ville samarbejde om en delebil. Bestyrelsen i Kvickly var i tvivl, og spurgte derfor sine kunder på Facebook. Et klart flertal på 60 procent sagde 'Ja tak'.

"Vi har gennem mange år støttet forskellige lokale tiltag, som skal gøre Ry til et bedre sted at bo og besøge. Delebil-konceptet passer godt ind her og i brugsforeningens DNA om deleøkonomi og bæredygtighed," siger direktør Torben Andreassen fra Kvickly og SuperBrugsen Ry. Bag står Brugsforeningen Tryg, som støtter projekt delebil via Rypuljen.dk med ca. 65.000 kr.

Synlig placering

Eksperter anbefaler, at delebiler er synlige og let tilgængelige. Derfor gik man i dialog med Ry City om at finde den bedste egnede placering.

"Vi er meget glade for, at det er lykkedes – i samarbejde med Kvickly – at få en el-delebil køreklar i denne uge. Med den meget synlige og centrale placering på Klostervej er vi sikre på, at det bliver en succes. Mange borgere og turister kan få glæde af bilen. Ry City er stolte af at kunne bidrage til den grønne og bæredygtige livsstil, som mange Ry-borgere vægter højt," siger Lone Nielsen, formand for Ry City.

Da Stationstorvet i forvejen er ejet af kommunen, var afdelingen for Vej & Trafik hurtige til godkende placeringen.

Ekstra el-ladestander

"Efter stor succes med to delebiler til beboere i Grøndalsparken i Skanderborg er det fint, at Ry nu går foran med en delebil til alle. Også til handlende og turister. Det er helt i tråd med Bæredygtighedsudvalgets anbefalinger af at udnytte vores ressourcer bedst muligt. Jeg håber, at eksemplet smitter af på andre byer og landsbyer," siger vejchef Jens Peter Langballe Sørensen fra Skanderborg Kommune.

Antallet af elbiler er stigende. Derfor har AURA opstillet en ekstra ladestander til private elbiler og forberedt til flere ladestandere på Stationstorvet i Ry. Der kommer også en delebil i Stjær finansieret via private donationer og sponsorater.

-bo

El-bil til rådighed - uden binding

  • Fri km og fri strøm samt gratis opladning i hele landet, inklusiv forsikring og vejhjælp
  • 30 kr. for hver påbegyndt 30 minutter eller på abonnementsbasis: 339 kr. for et lille abonnement med ret til 12 timers kørsel om måneden eller 999 kr. for et stort abonnement med ret til 32 timers kørsel om måneden
  • AURA holder informationsmøde om delebilen på Stationstorvet 28. august fra kl. 16.

Publiceret 05 August 2019 15:00