Små 30 af Herning Turistfarts 184 busser skal betjene Smukfest i år. Foto: Herning Turistfart

Små 30 af Herning Turistfarts 184 busser skal betjene Smukfest i år. Foto: Herning Turistfart

Efter sidste års kaos: Nyt busselskab melder alt klart til Smukfest

Herning Turistfart, Smukfest og politiet har en plan, der skal få festivaltrafikken til at glide

Af
Claus Sonne

En af de ting, 2018-udgaven af Smukfest huskes for, er de første dages buskaos, hvor politiet kasserede så mange busser, at der i den grad gik ged i logistikken. I år er det op til Herning Turistfart at sikre, at noget lignende ikke sker.

Herning Turistfart trådte til i 2018 og fik sat en stopper for det opståede kaos, og i år står selskabet for al buskørsel mellem festivalens destinationer. Og Ronny Gasbjerg, daglig leder hos Herning Turistfart, er helt rolig.

"Vores busser er i orden, når de sendes ud på landevejene. Og ja, der kan altid ryge en pære eller en fjeder på vej til Skanderborg, men de busser, vi kommer med, kan klare politiets kontroller," siger han.

Ronny Gasbjerg har haft et tæt samarbejde med Smukfest og politiet, og der er en plan.

"Vi har aftalt med politiet, at de kontrollerer tre busser ad gangen. Vi har fem ekstra busser med til Skanderborg, så når der tages tre ud til kontrol, sætter vi tre nye ind. Og skulle der være noget, der skal fikses, kan vi også sætte en ekstra bus ind. Så jeg er overbevist om, at trafikken kommer til at glide," fastslår Ronny Gasbjerg.

Opretter mobilkontor

Herning Turistfart opretter et mobilkontor ved festivalpladsen for at være tæt på busser og chauffører.

"Dermed kan vi hurtigere reagere, hvis der skulle opstå problemer med en bus eller en chauffør," forklarer Ronny Gasbjerg.

Apropos busser og chauffører, så vil der, når belastningen på busserne peaker, være cirka 27 busser i aktion på samme til. Og i løbet af festivalen har Herning Turistfart cirka 50 chauffører på arbejde.

Kender du Smukfest?

"Ja, jeg har været på festivalen et par gange. Men overordnet set er vi vant til at håndtere store arrangementer, så det er ikke første gang, vi står med en opgave af denne type," siger Ronny Gasbjerg, der ikke var stolt over buskaosset på sidste års Smukfest.

"Nu var der ikke vores busser, der var noget galt med, men sådan en omgang falder tilbage på branchen som sådan. Og med den store bevågenhed, der er på Smukfest, var det ikke kønt at overvære," konstaterer han.

Publiceret 03 August 2019 11:30