Ud over tiden foran skærmen vil Ry eSport sørge for små korte øvelser - brain breakes - med fokus på koordination, reaktion, kommunikation og måske en lille løbetur ind i mellem. Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix

Ud over tiden foran skærmen vil Ry eSport sørge for små korte øvelser - brain breakes - med fokus på koordination, reaktion, kommunikation og måske en lille løbetur ind i mellem. Foto: Thomas Vilhelm/Ritzau Scanpix Ritzau Scanpix

Ny klub starter:

Ry eSport vil gamer-fordomme til livs

Til september slår Ry eSport dørene op til gaming for 12-18-årige. Håbet er 50 medlemmer

Af
Christina S. Johansen

Ry Glem alt om chipsposer og sodavandsflasker, når Ry eSport slår dørene op til masser af Fortnite og Counter-Strike i september.

Den nye klub, som hører under Ry Familie og Firma Idræt, vil nemlig gøre op med de fordomme, som mange nok har om computerspillere.

"E-sport er en sportsgren på lige fod med andre sportsgrene. Ser man på de rigtig gode e-sportshold, så har de jo et helt team bag sig af fysioterapeuter, psykologer, mentaltrænere og coaches ligesom andre professionelle sportshold. De dygtige spillere fra eksempelvis Astralis kan slet ikke præstere på så højt et plan, hvis ikke de samtidig sørger for at være i form både mentalt og fysisk," fortæller Kristoffer Sejer Brødløs, der er kommunikationsansvarlig i den nye klub og uddannet e-sportsinstruktør.

Derfor følger Ry eSport Dansk Firmaidræts etiske kodeks for e-sport med fokus på kost, bevægelse, hvile og trivsel.

Få de unge ud af værelset

Ligesom mange af byens andre idrætsgrene skal Ry eSport også holde til i Ry Hallerne. Håbet er, at det kan give en synergieffekt, så gamerne måske får lyst til at prøve en anden sport og omvendt.

I første omgang er det dog en succes at få samlet områdets gamere i en fysisk klub.

"Computerspil er og bliver populært, så vi vil gerne sætte det ind i en social ramme. Udfordringen er så at få de unge ud af stolene derhjemme, så de kan få en fysisk social kontakt. Det, hører vi jo også, er et stort ønske fra forældrene," fortæller Kristoffer Sejer Brødløs, der selv er lidenskabelig omkring computerspil, og selv spillede meget i sine unge dage.

Nu er han og de andre i styregruppen i gang med at få skaffet alt det nødvendige udstyr via sponsoraftaler.

Ry eSports målgruppe er 12-18-årige, men måske med tiden vil der kunne laves senior- og oldboyshold.

"Vi satser på 50 medlemmer til en start, og jeg tror hurtigt, at vi når det antal. Vi vil så have fem hold med ti personer og dertil fem instruktører," forklarer Kristoffer Sejer Brødløs.

For at få de bedst mulige hold vil der være niveauinddeling, så der er mulighed for at kunne konkurrere på det højst mulige niveau i Danmark.

Navnet på konkurrenceholdet er Lakefront Fraggers.

Publiceret 26 July 2019 11:30