Web-appen ’Leg med Blop’ har set dagens lys. Den skal hjælpe forældre, som gerne vil gøre deres små børn fortrolige med vandet. Pressefoto

Web-appen ’Leg med Blop’ har set dagens lys. Den skal hjælpe forældre, som gerne vil gøre deres små børn fortrolige med vandet. Pressefoto

Nyt tiltag hjælper dig på vej:

Spring i vandet og lær dit barn at svømme

Sommertid er svømmetid - og der er masser af vand her i kommunen. Ny web-app hjælper forældre til at lære deres børn at svømme

Skanderborg Kommune er fyldt med søer, så der er rig mulighed for store og små at tage sig en svømmetur i sommerferien. Dansk Svømmeunion og TrygFonden opfordrer forældrene til at bruge ferietiden på at lege med børnene i vandet og gøre dem klar til at svømme. Mere end hvert andet danske barn kan nemlig ikke svømme, lyder det i en pressemeddelelse fra Dansk Svømmeunion og TrygFonden.

Derfor har web-appen ’Leg med Blop’ set dagens lys. Den skal hjælpe forældre, som gerne vil gøre deres små børn fortrolige med vandet. Det sker gennem en række simple og sjove øvelser.

Dansk Svømmeunion og TrygFonden står bag.

"Det er konkrete øvelser og lege, som forældre kan lege med deres børn både i svømmehallen, ved poolen og på stranden. Appen henvender sig primært til børn i alderen to-fem år, men vi anbefaler, at man starter til babysvømning eller med vandlege i badekarret, allerede fra barnet er to måneder. For jo tidligere, barnet begynder, jo bedre forudsætning har barnet for at blive en sikker svømmer," siger Patrick Lilius, udviklingskonsulent i Dansk Svømmeunion.

En vigtig færdighed

Hvis man har et ældre barn, som ikke kan svømme, er det bare om at komme i gang. Her kan appen også bruges, så skal øvelserne bare justeres lidt.

"Der er 7.500 kilometer kyst i Danmark, og hvert år omkommer mennesker i drukneulykker, ligesom tusindvis oplever at være tæt på at drukne. Derfor burde det at kunne svømme være en færdighed på linje med at gå, cykle eller begå sig i trafikken. Som forældre er vi et forbillede for vores børn, så hvis vi selv er trygge ved vandet og kan svømme, så har vi også bedre forudsætninger for at gøre vores børn fortrolige med vand," siger René Højer, programchef i TrygFonden.

FAKTA

Gode råd

  • Vær nærværende og vis vejen. Hav fysisk kontakt og øjenkontakt. Smil og udvis overskud.
  • Få barnet til at føle sig tryg og kompetent. Vær opmærksom på barnets signaler og skab passende udfordringer i overkommelige steps.
  • Lad dit barnet vælge, hvad det har lyst til at lave eller lege med, og bland det med dine forslag til aktiviteter fra for eksempel legmedblop.dk.
  • Glem svømmervinger og bælte. Når du sætter bælte og/eller vinger på dit barn, skal dit barn ikke selv arbejde for at holde sig oppe. Støt i stedet barnet med én eller to hænder omkring nakke og bryst.

FAKTA

Om Leg med Blop

  • Er en web-app til smartphones, som består af film og beskrivelser af 64 simple øvelser, der alle tager udgangspunkt i leg og nærvær.
  • Er en del af Dansk Svømmeunions og TrygFondens fælles projekt 'Alle skal lære at svømme'.
  • Øvelserne er opdelt i fire kategorier: Vejrtrækning, balance og bevægelse samt elementskift, som er barnets første møde med vandet.
  • Find web-appen på www.legmedblop.dk via din smartphone og gem web-appen i dine bogmærker eller på din hjemmeskærm.

Publiceret 20 July 2019 09:00