Skanderborg Kommune bliver en del af VisitAarhus fra 1. januar 2020. Samarbejdet forventes at styrke profileringen af outdoor-turismen i Søhøjlandet, herunder Himmelbjerget, både i Danmark, men også internationalt. Pressefoto

Skanderborg Kommune bliver en del af VisitAarhus fra 1. januar 2020. Samarbejdet forventes at styrke profileringen af outdoor-turismen i Søhøjlandet, herunder Himmelbjerget, både i Danmark, men også internationalt. Pressefoto

Farvel til VisitSkanderborg:

Skanderborg Kommune vil fremover samarbejde med VisitAarhus

Fra 1. januar næste år vil Skanderborg samarbejde med VisitAarhus i håbet om at få flere overnattende gæster og styrke outdoor-ambitionerne

Af
Grethe Bo Madsen

Turisme Skanderborg Kommune vil fra årsskiftet være en del af turistsamarbejdet VisitAarhus. Det besluttede byrådet på sit møde onsdag aften. Med den beslutning tages der afsked med VisitSkanderborg og turismeindsatsen i Skanderborg Kommunes bliver fremover en del af den fælles markedsføring og udvikling af Aarhus-området som én samlet destination, der både kan byde på storby, strand, fantastiske outdoor-muligheder og attraktive konferencefaciliteter.

Vi vil have noget igen. I den nye kontrakt hæfter jeg mig især ved, at vi har fået et mål om vækst i antallet af overnatninger i Skanderborg og et mål om, at Skanderborg skal have sin fair andel af den vækst, VisitAarhus får skabt i den samlede turismeindtægt

Frands Fischer, borgmester

"Turister tænker ikke i kommunegrænser. Jeg ser det som en stor fordel, at vi nu samler os om at udvikle og markedsføre hele Aarhus-området som en attraktiv turistdestination. Vi bringer en masse ind i samarbejdet, blandt andet Himmelbjerget, en af Danmarks mest kendte naturattraktioner, og så styrker vi muligheden for at skabe attraktiv outdoor-turisme i Søhøjlandet," fortæller borgmester Frands Fischer (S).

Ifølge borgmesteren har en del af politikernes bekymringer omkring det nye samarbejde handlet om, at Skanderborg er en lille kommunen, der let kan blive glemt i det meget store turistspil.

Skanderborg vil have del i væksten

"Vi går ind i det her samarbejde med åben pande. Vi vil have noget igen. I den nye kontrakt hæfter jeg mig især ved, at vi har fået et mål om vækst i antallet af overnatninger i Skanderborg og et mål om, at Skanderborg skal have sin fair andel af den vækst, VisitAarhus får skabt i den samlede turismeindtægt," forklarer han og peger på, at Visit Aarhus har som ambition, at den årlige omsætning skal ligget over den gennemsnitlige vækst på turismeområdet på landsplan.

"Begge dele er godt for det lokale turisterhverv. Det er også en anderledes måde at gribe det an på, end vi hidtil har gjort, og det giver os noget håndgribeligt at evaluere på," understreger Frands Fischer.

"På landsplan er turismindtægterne vokset de seneste år, mens vi lokalt har haft status quo. Nu håber vi også at opleve en vækst."

Turistinformation på Himmelbjerget

Det er en del af aftalen mellem Skanderborg Kommune og VisitAarhus, at der skal være et lokalorienteret koncept for gæsteservice.

Det omfatter blandt andet digital formidling af attraktionerne i området og sæsonbetonet turistinformation på Himmelbjerget. Det er også en del af aftalen, at man fortsat vil arbejde tæt sammen med de lokale aktører i turisterhvervet i Skanderborg Kommune.

"Vi glæder os til samarbejdet med de lokale turismeaktører og Skanderborg Kommune. Himmelbjerget er et stærkt kort, og vi får nu muligheden for at gøre Søhøjlandet til et stærkt, sammenhængende outdoor-univers, som både kommer turister og turismeaktører til gavn. Ved at samle turismekræfterne får vi mere ud af investeringerne i turisme, og vi ser frem til arbejdet," siger direktør i VisitAarhus, Pia Lange Christensen.

Færre men større turismeselskaber

Fusionen sker på baggrund af den nye lov om erhvervsfremme og turisme. Landkortet over kommunale turismeselskaber er under forandring i de her år, hvor der arbejdes på at skabe 15-25 store tværkommunale turismeselskaber.

Målet er stærke destinationer, bedre sammenhæng i turismefremmeindsatsen og en mere effektiv anvendelse af de offentlige midler, der bruges til at fremme turisme.

VisitAarhus er den officielle turistorganisation i Aarhus-området og har til formål at medvirke til at udvikle turismen og markedsføre landsdelen som ferie- og rejsemål.

Området har oplevet en flot vækst i de seneste år. De kommercielle overnatninger i området vil med Skanderborg Kommunes indtræden tælle knap 3,6 millioner. Skanderborg Kommune kommer til at lægge 1,7 mio. kr. årligt i det nye turismesamarbejde.

Publiceret 27 June 2019 09:00