Mødet på banegården udviklede sig til en råbekonkurrence mellem to lejre. Niveauet var ikke højt...

Mødet på banegården udviklede sig til en råbekonkurrence mellem to lejre. Niveauet var ikke højt...

Tilsviningerne fløj gennem luften på banegården

Deltagerne i Mosbjerg Folkefest blev mødt med protester, da de i lørdags ankom til banegården i Skanderborg

Af
Claus Sonne

Aldrig mere nazisme. Sådan stod der på et banner, som demonstranter fremviste på banegården i Skanderborg i lørdags.

Bag demonstrationen stod Østjyske Antifascister og Fællesinitiativet mod Racisme og Diskrimination. Demonstrationen rettede sig mod de deltagere i Mosbjerg Folkefest i Alken, der ankom med toget til Skanderborg.

Mosbjerg Folkefest havde bl.a. deltagelse af Stram Kurs' ledelse, herunder Rasmus Paludan, og demonstranterne kædede med al tydelighed folkefesten sammen med bl.a. nazisme og fremmedhad. Folkefesten selv beskriver sig som 'et uformelt mødested for nationalkonservative, nationalliberale og andre, der ønsker at bevare et suverænt Danmark med umistelige borgerlige rettigheder'.

Rolig dag for politiet

Politiet var mødt op med 12 mand, men de havde nogle rolige timer.

For selv om både demonstranter og folkefestgæster fornærmede hinanden, ofte på de groveste med enten med ord eller strittende langefingre, kom det aldrig til fysiske sammenstød.

I hvert fald en enkelt af folkefestdeltagerne, der konsekvent gemte sit ansigt, følte sig dog meget utryg ved situationen og appellerede hektisk til, at der hurtigst muligt blev fundet taxaer, så man kunne komme væk fra stationen. Transporten blev dog klaret med privatbiler - og altså uden fysiske konflikter.

Publiceret 24 June 2019 18:00