Stefan Rosenlund forventer en fordobling på både antal kunder og antal medarbejdere de næste år. Pressefoto

Stefan Rosenlund forventer en fordobling på både antal kunder og antal medarbejdere de næste år. Pressefoto

Zitcom bliver del af storfusion - og skifter navn til Team.blue

Det Skanderborg-baserede hostingselskab har nøgleposition i ny europæisk techgigant

En ny storspiller på den europæiske techscene er kommet til verden. Navnet er Team.blue, og det danske Skanderborg-baserede hostingselskab Zitcom indtager en nøgleposition på rollelisten, fremgår det af en pressemeddelelse fra firmaet.

Bag Team.blue står belgiske Combell Group og hollandske TransIP. Med fusionen danner de et sjældent europæisk syn – en 'tech unicorn'. Det vil sige en virksomhed, der af investorerne vurderes til en værdi på over en milliard dollar.

Ud over landets grænser

Zitcoms vej til milliardforetagendet går gennem en fusion i 2017 med Combell Group. Dengang sikrede Combell Group sig førende sektorpositioner i Belgien, Holland, Danmark og Sverige.

Om to år vil vi meget gerne se tocifrede markedsandele i både Norge og Sverige og en fordobling af medarbejdere og kunder

I kølvandet af dagens fusion annoncerer Zitcoms direktør samt aktionær og medstifter af Team.blue, Stefan Rosenlund, ambitiøse vækstplaner:

"Med et kraftcenter som Team.blue i ryggen vender vi øjeblikkelig vores vækstfokus ud over landets grænser. I dag har vi foden indenfor på det svenske hostingmarked. Om to år vil vi meget gerne se tocifrede markedsandele i både Norge og Sverige og en fordobling af medarbejdere og kunder," udtaler Stefan Rosenlund i pressemeddelelsen.

Alle brands under Zitcom, såsom DanDomain, UnoEuro og ScanNet, bevarer deres navne, men fremover vil Zitcom blive kendt i Norden under navnet Team.blue.

Vi får adgang til en masse nye perspektiver og idéer

Zitcom sidder på halvdelen af hostingmarkedet til små og mellemstore virksomheder i Danmark. Med baggrund i fusionen forventer Stefan Rosenlund, at virksomheden vil fortsætte sin ekspansion på det danske marked.

"Vi får adgang til en masse nye perspektiver og idéer og kommer helt sikkert til at introducere vores danske kunder for det bedste fra begge verdener dér, hvor det giver mening for os og kunderne," siger Stefan Rosenlund.

Venter fordobling

Team.blue betjener i dag 1,2 millioner kunder og beskæftiger 600 medarbejdere. Et ambitiøst men realistisk mål for de næste 1-2 år er ifølge Stefan Rosenlund en fordobling på begge parametre.

Team.blue har én simpel målsætning - at blive de bedste i branchen

"Den ny gruppe kommer til at vokse. Ikke kun i Norden med Zitcom som spydspids, men i hele Europa. Vi kommer helt sikkert til at købe op, og vi kommer helt sikkert til at brede os til flere europæiske markeder, hvor vi ikke er så stærke i dag," siger han.

I spidsen for team.blue står Combell Groups direktør, belgiske Jonas Dhaenens:

"Team.blue har én simpel målsætning - at blive de bedste i branchen. Med nogle af branchens dygtigste folk og et kontant fokus på hele tiden at forny os er det også en realistisk målsætning. Vi går efter at blive den partner, som virksomhederne henvender sig til, når de skal realisere deres digitale potentiale," udtaler Jonas Dhaenens i pressemeddelelsen.

Publiceret 23 June 2019 11:30